Anna Nordqvist har på tio försök slutat topp-10 vid fyra tillfällen i ANA Inspiration. Kanske kan hon gå hela vägen i år? Foto: Getty images

ANA Inspiration

Experten: Nordqvist en av favoriterna i veckans major

Anna Nordqvist slutade tvåa i senaste tävlingen och är nu en av favoriterna i veckans major, enligt Golf Channels expert.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-08

Stortävlingarna duggar tätt. Under måndagskvällen avslutades herrarnas PGA Tour-säsong. På torsdag inleds damernas andra major för året. Det är nämligen äntligen dags för årets ANA Inspiration som egentligen skulle spelats första helgen i april. Men på grund av covid-19 kunde tävlingen förstås inte genomföras vid tillfället. Istället har den alltså flyttats fram till nu.

Detta kommer att skapa en del förändringar för spelarna. I vanliga fall är det varmt på Mission Hills Country Club när tävlingen spelas. Men det är inte för varmt.
Kanske når vi den gränsen den här veckan då en tidig prognos påvisar temperaturer mellan 40° och 46° Celsius.

På grund av detta har LPGA beslutat att caddies inte behöver bära sina spelares bagar. Istället kommer de att få dra den på en vagn eller ha den på en golfbil. Spelarna kommer dock fortsatt att behöva gå längs fairways och greener.

En av många spelare som deltar i majortävlingen är Anna Nordqvist. Hon slutade tvåa i förra tävlingen som spelades och nu har Paige Mackenzie, expert på amerikanska Golf Channel, satt hennes som den femte största favoriten att vinna tävlingen.
– Jag kanske är lite färgad av hennes andraplats nyligen. Men hon har fyra topp 10-placeringar här (på Mission Hills Country Club) på tio starter och bara slutat utanför topp 26 vid ett tillfälle. Så hon har ett bra resultat på banan och fint spel nyligen, säger Mackenzie.

Som favorit till tävlingen håller Mackenzie Minjee Lee, som aldrig vunnit en major.
– Det är svårt att ignorera hennes spel sedan touren drog igång. I sina fem senaste starter har hon tre topp 5-placeringar och har spelat bra på den här tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-08
TournyttANA InspirationAnna NordqvistMinjee LeeTournytt
Scroll to Top