John Catlin höll undan sista dagen på Valderrama trots att han inte gjorde en enda birdie // Foto: Getty Images

Tournytt

Catlin avgjorde på 72:a hålet

Amerikanska doldisen vann på Valderrama efter duell mot Kaymer.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-06

Sista ronden av Estrella Damm Andalucia Masters utvecklades till en tvekamp mellan den tidigare världsettan och dubble majorsegraren, 35-årige tysken Martin Kaymer, och den 29-årige amerikanen John Catlin.

Ledningen växlade, oftast med Kaymer längst upp, och tycken hade bra möjligheter att koppla grepp både på 16:e och 17:e hålen, utan att lyckas rulla i bollen.

Det skulle komma att avgöras på Valderramas tuffa 18:e hål.

Båda slog utslagen lite mycket höger och tvingades slå varsin kraftig fade in mot greenöppningen. Kaymers andraslag skruvade lite för mycket ner i greenbunkern medan Catlins hittade bakkanten av green.

Tysken slog sedan ett märkligt bunkerslag som rullade av green till höger medan Catlin rullade fram sin 15-metersputt till två decimeter.

Kaymers chipp stannade sedan en centimeter kort i linjen och tysken, som slutade trea förra veckan, fick ännu en gång se sig besegrad på sluthålet.

Segern var Catlins första på Europatouren.

– Det har inte riktigt sjunkit in ännu men att vinna på Europatouren var ett mål som jag satte upp inför säsongen. Jag har varit jättenervös hela ronden och det har varit extremt svårspelat med starka crossvindar och stenhårda greener och fairway var ett måste. Lyckligtvis träffade jag fairway här på sista hålet och kanske var det det som avgjorde, sa Catlin.

Joakim Lagergren blev bästa svensk på en delad 24:e plats, åtta slag bakom Catlin.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-06
TournyttEuropean TourJoakim LagergrenJohn CatlinMartin KaymerTournytt
Scroll to Top