John Catlin har skaffat sig två slags ledning inför slutronden på Valderrama // Foto: Getty Images

Europatouren

En (!) spelare under par på Valderrama

Doldisen kan ta sin första seger på Europatouren.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-05

Efter tre ronder av Estrella Damm Andalucia Masters är en enda spelare under par totalt.

Det är amerikanen John Catlin som med sina två under par är ensam på röda siffror med en rond kvar.

– Jag kämpade bra idag och slog bollen ganska solitt. Satte också några puttar mellan en och tre meter för par för att hålla igång ronden, sa Catlin efter sin 72-rond (+1).

Den 29-årige amerikanen spelar sina flesta tävlingar på Asian Tour där han har fyra segrar på kontot, tre från 2018 och en från 2019, men hittills ingen på Europatouren.

– Det är svårt att vinna oavsett vilken tour man spelar på men erfarenheten av att vinna är viktig och jag ska gå ut och göra mitt absolut bästa i morgon.

Han jagas i första hand av tyske Martin Kaymer, som verkar ha hittat tillbaks till formen de senaste veckorna. Förra veckan var Kaymer med i segerstriden ända till sista hålet när danske Rasmus Højgaard till slut vann efter särspel, kanske är det Kaymers tur nu istället.

Tysken är två slag bakom Catlin.

– Jag har gjort väldigt få misstag så här långt, ett par drives som kostat dubbelbogeys de två första ronderna, men jag slog många bra järnslag idag och gav mig möjligheter. Pinnarna stod svårt och det var stenhårt runt greenerna vilket gjorde banan tuff. Att få vinna här på Valderrama är ett mål som jag haft länge och det vore stort för mig, sa Kaymer efter sin 69-rond.

Bäste svensk efter tre ronder är Joakim Lagergren på en delad 17:e plats, åtta slag bakom Catlin.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-05
TournyttEuropean TourJoakim LagergrenMartin KaymerTournytt
Scroll to Top