Jin Young Ko lär vilja ha ett lika svalkande firande om hon lyckas försvara sin majortitel nästa vecka. Foto: Getty images

Tournytt

46°C enligt prognosen – caddies får använda golfbil eller vagn

ANA Inspiration förväntas spela i enorm hetta. Tävlingens caddies får nu understöd.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-04

Nästa vecka spelas damernas andra major för året: ANA Inspiration.
Tävlingen spelas som vanligt på Dinah Shore Tournament Course i Kalifornien. Vad som däremot inte hör till vanligheterna är att tävlingen spelas i september. Istället brukar den spelas första veckan i april, vilket innebär ett mer behagligt klimat.

Den tidiga prognosen för nästa vecka är inte lika behaglig. Det kan bli så varmt som 46° Celsius. Detta har gjort att LPGA:s tävlingsledning tagit beslutet att caddies kommer att ha valet att använda sig av golfbil eller golfvagn under tävlingen.
– Förväntade temperaturer nästa vecka kommer vara mellan 40 och 46°C och vi är väldigt medvetna om den höga värmen. 2020 har varit ett år med fokus på hälsa och säkerhet och med det i åtanke kommer vi tillåta caddies att använda sig av vagnar under veckan, säger Heather Daly-Donofrio, LPGA:s tävlingsansvarige, i ett meddelande.

Men det är bara caddies som får använda bilarna. Spelarna måste promenera under tävlingsvarven.

Den väntade temperaturen ger spelarna ytterligare en anledning att vinna majorn. Då får man nämligen, enligt traditionen, ta ett svalkande dopp i Poppies Pond.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-04
TournyttANA InspirationTournytt
Scroll to Top