Xander SChauffeles arbetsdag inleds med en seger. Foto: Getty images

Tournytt

Xanders oväntade uppladdning – bäddar sängen

Att vinna golftävlingar är svårt. Därför är det bra att sikta lägre. Xander Schauffele kanske däremot siktar lite för lågt...

Text: Jesper Johansson • 2020-09-03

Det gäller att ta vara på de små segrarna i livet. Kanske kan de göra att du når ännu högre.

Många spelare väljer dock att sikta högre. Såsom Justin Thomas som inför varje säsong skriver vad han ska lyckas genomföra. Vinna majors, ett visst antal segrar, nå en position på världsrankingen och liknande. Rory McIlroy gör samma sak. Han skriver ned sina mål inför säsongen och precis som Thomas siktar han riktigt högt.

Det är oklart om Xander Schauffele också skriver ner de där målen han drömmer om. Men ett som är säkert är att han försöker göra saker som – tja, är ganska självklara.
– Jag försöker bädda sängen varje dag. Jag har läst böcker om det där det står att det är viktigt att inleda dagen med en seger. Jag vet inte hur mycket det förändrar men jag har i alla fall försökt så gott jag kan att bädda sängen, även om jag är ganska dålig på det.
– Jag sätter upp små mål åt mig själv så det känns som jag haft en lyckad och produktiv dag, säger Xander Schauffele inför veckans finaltävling på PGA Tour.

Det är oklart hur länge den nya vinnande målsättningen funnits på plats. Kanske är det på grund av de nya rutinerna han inte har vunnit i år, vilket är första segerlösa säsongen sedan 2016. Eller så har han precis skapat den här förändringen vilket i slutändan ska leda till att han vinner veckans Tour Championship.

För att lyckas med det måste han dock spela otroligt bra golf samtidigt som spelarna framför honom gör bort sig, Xander Schauffele inleder tävlingen sju slag bakom Dustin Johnson.

Samtidigt ska vi ha i åtanke: Som man bäddar får man ligga.
– Jag vet faktiskt inte om det hjälpt mig. Men det är trevligt att inleda dagen med en seger. Min flickvän skulle vara stolt över mig om hon såg mig nu, säger Schauffele.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-03
TournyttPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top