Jon Rahm har sett årets US Open-bana och tror att scoren blir riktigt hög... Foto: Getty images

Tuffa tider

US Open förväntas skapa problem: ”Ingen av oss under par”

Winged Foot har nu spelats in av flera spelare inför US Open om ett par veckor. Första känslan? Det kommer bli ett tufft mästerskap.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-03 Uppdaterad 2020-09-03

Jon Rahm lyckades med en monsterputt i särspel vinna helgens BMW Championship. I och med det är han tvåa i FedEx Cup-finalen som inleds i morgon, fredag.

Men det var inget stort firande som spanjoren ägnade sig åt efter sin elfte seger i en tourtävling (tolfte om man räknar in Hero World Challenge på Bahamas 2018).

Istället tog spanjoren flyget till Winged Foot för att få en förhandstitt på US Open-banan som ska spelas om några veckor. Med sin fru som caddie spelade världstvåan banan i New York för att få en känsla av vad som väntar.
– Allt jag kan säga är att det är en sjuhelsikes golfbana. Greenerna gav mig Oakmont-vibbar, extremt svåra och ondulerade. 16 av 18 greener har en stor lutning bakifrån och fram. Men det finns i alla fall en liten run-up som gör att banan är ganska rättvis, sa Jon Rahm till Golf Channel i samband med veckans Tour Championship på East Lake.
– Det är en svår bana. Den är lång, smal, ondulerad. Du måste spela riktigt bra golf. Om den blir så hård som USGA-gubbarna vill ha den kan jag inte tro att någon av oss går under par.

Sedan 1974 har vinnarscoren varit som högst fem över par. Detta har skett vid två tillfällen. Den ena gången var på Oakmont.
Den andra?

Winged Foot, där årets mästerskap spelas…


Text: Jesper Johansson • 2020-09-03
TournyttJon RahmTournyttUS Open
Scroll to Top