Regerande mästaren Rory McIlroy får försvara sin titel 2021 istället. Foto: Getty images

Tournytt

Stortävlingen ställs in på grund av corona

Första tävlingen att ställas in helt och hållet på kommande PGA Tour-säsong är nu bekräftad. Stjärnorna kommer inte att ta sig till Kina.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-02

PGA Tour meddelade under tisdagen att WGC-HSBC Champions inte kommer att spelas i år. Detta på grund av rådande coronapandemi.

Detta innebär att varken CJ Cup, Zozo Championship eller HSBC Champions kommer att spelas i Asien under hösten. Men till skillnad från de första två tävlingarna kommer inte WGC-tävlingen att flyttas – utan ställs istället in helt och hållet.

Ty Votaw är exekutiv vice president på PGA Tour och han skriver i ett pressmeddelande att de gjort allt de kunnat för att anordna tävlingen men på grund av den kinesiska regeringens restriktioner har det inte varit möjligt.
– Vi har jobbat hårt tillsammans med alla tourer, internationella organisationer och den kinesiska golforgansiationen för att hitta en lösning som gör att vi kan anordna WGC-HSBC Championship. Tillsammans var vi tvungna att ta det svåra beslutet som innebär a tt vi ställer in tävlingen 2020.

Tävlingen blir den första under kommande PGA Tour-säsong som ställs in på grund av pandemin, då finalen av den tidigare säsongen spelas i veckan.

I vanliga fall spelas Bermuda Championship samma vecka, för de spelare som inte kvalat in till WGC-tävlingen. Den kommer fortfarande att spelas – kanske med ett startfält bättre än någonsin. Kanske också som en tävling med fullständiga poäng och liknande, vilket den inte haft då en större tävling spelats samtidigt. Om så blir fallet kommer vinnaren av den tävlingen få en plats i The Masters 2021.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-02
TournyttEuropean TourPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top