Daniel Berger lär vara besviken över att inte ha en startplats i årets Masters Tournament. Foto: Getty images

Tournytt

Rankad 13 i världen, chans att vinna FedEx Cup – inte med i The Masters

Daniel Berger har en av golfvärldens finaste formkurvor. Trots det kommer han inte spela årets sista major.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-02 Uppdaterad 2020-09-02

Daniel Berger är en av golfens mest formstarka spelare. Amerikanen har slutat trea eller bättre i fyra av sina sju senaste starter på touren. I en av tävlingarna blev det seger efter särspel mot majorvinnaren Collin Morikawa. I PGA Championship blev det en delad 13:e-plats och förra veckan slutade han delad 25:a.

Sedan säsongen drog igång har Bergers spel varit bra nog för många topplaceringar och han är i skrivande stund rankad 13 i världen.
Trots det kommer han inte att spela The Masters senare i år. Anledningen är att Berger inte hade en startplats i majorn tidigare i år.

Så.
Att vara rankad 13 i världen och sexa på FedEx Cup-rankingen räcker alltså inte för att ta sig in i årets tredje major.
– Jag är inte säker på vad jag kan göra för att ta mig in i tävlingen. Det är lite konstigt att jag inte haft någon chans att ens höra från de som jobbar där borta, sa Berger efter Northern Trust för två veckor sedan.

De 96 spelarna som tagit en plats på ett korrekt sätt tidigare i år är de 96 spelarna som kommer att spela på Augusta National. Punkt slut.

Daniel Berger var rankad 106:a i världen när han slutade delad fyra i Honda Classic på PGA National i mars. Detta på grund av en långdragen skada i handleden. Han hade dock kunnat klättra på rankingen med bra resultat i Players Championship samt WGC-Match Play Championship. Men pandemin kom emellan.

Otur kan alla ha i golf. Men Daniel Bergers oflax är kanske i värsta laget.
– Jag kan väl inte säga att jag förtjänar en startplats, men jag känner att jag spelar bra nog för att vara med i The Masters, säger Berger.

Daniel Berger kommer att kunna vinna årets FedEx Cup och US Open två veckor därpå. Ändå kommer han inte spela i The Masters. Inget är sig likt den här säsongen.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-02
TournyttDaniel BergerPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top