Alex Norén gick på 73 slag tredje ronden i BMW Championship och behöver nu en kanonavslutning för att ta sig till Tourfinalen på East Lake // Foto: Getty Images

PGA Tour

Föll tillbaks i natt – nu behöver Norén drömrond

Norén delar 26:e plats inför slutronden i Chicago.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-30

Tre tidiga bogeys gav Alex Norén tidigt uppförsbacke under tredje ronden av näst sista tävlingen i PGA-tourens FedEx Cup-slutspel, BMW Championship.

Den enda kvarvarande svensken tappade slag på hål 1, hål 3 och hål 5 och hade i början av ronden svårigheter att träffa Olympia Fields stenhårda fairways, vilket orsakade problem.

Efter den tuffa inledningen stabiliserade Norén upp spelet och via birdies på hål 14 och 15 var han på väg att närma sig toppen igen. Tyvärr kom en missad drive höger i ett vattenhinder på hål 17 att kosta en dubbelbogey och ett rejält tapp i den jämna resultatlistan.

Det blev 73 på ronden (+3), och med sina sex över par totalt är Norén på delad 26:e plats, sju slag bakom ledarduon, Hideki Matsuyama och Dustin Johnson, båda ett under par för tävlingen.

Norén har visserligen avancerat en placering på FedEx Cup-listan från 47 till 46 men om han ska ta sig in bland de 30 främsta totalt, som får spela Tourfinalen nästa vecka, så behöver svensken en riktig kanonrond under söndagen.

Troligen någonstans i regionen fyra under par beroende på omgivningens resultat.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-30
TournyttAlexander NorenDustin JohnsonHideki MatsuyamaPGA TourTournytt
Scroll to Top