Som gjord för att vinna golftävlingar, enligt Viasats Peter Hedblom // Foto: Getty Images

Dansk dynamit

Danska dubbelsmällen – vann på både ET och LET

Pedersen och Højgaard gav Danmark anledning att fira dubbelt och rejält.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-30

Det blev en stor dansk golfdag i Europa under söndagen.

Första spelade Emily Kristine Pedersen hem segern i Tipsport Czech Ladies Open med fyra slags marginal.

Ett par timmar senare slog 19-årige Rasmus Højgaard till på The Belfry i ISPS Handa UK Championship och tog sin andra seger på Europatouren under den här säsongen.

– Det känns som att han är gjord för att vinna golftävlingar, berömde Viasats kommentator, Peter Hedblom.

Och det kan man skriva under på.

Det var 19-åringens blott 15:e start på Europatouren och han är med sina 19 år lika ung som en viss Sergio Garcia när denne tog sin andra seger. Segern innebar att dansken klättrade till en fjärdeplats på Race to Dubai och upp bland de 60 främsta på världsrankingen.

Själv var Højgaard samlad och lugn eter segern som kom på det andra särspelshålet då sydafrikanen Justin Walters misslyckades med att rädda par.

– Jag gick ut med samma inställning som vanligt att ge mig själv så många birdiechanser som möjligt och idag lyckades det ganska bra, sa 19-åringen i segerintervjun.

Højgaard avslutade med 65 slag (-7) på söndagen efter att ha gjort birdie-eagle-par på sina tre sista hål för att ta sig in i särspelet. Tyske Martin Kaymer var länge upp i ledningen men en bogey på relativt sett enkla 17:e grusade tyskens segerplaner och särspelet stod istället mellan Walters och Højgaard.

Marcus Kinhult blev bästa svensk på en delad 13:e plats, sex slag bakom Højgaard.

Emily Kristine Pedersen spelade hem Tipsport Czech Ladies Open och leder Race to Costa del Sol i stor stil // Foto: Getty Images (Arkiv)

För Emily Kristine Pedersen blev det en något enklare resa sista ronden även om hennes ledning krympte till ett enda slag under mitten av ronden. Också hon avslutade sylvasst med birdie-eagle och marginalen blev till slut bekväma fyra slag före tvåan, österrikiskan Christine Wolf.

Segern var Pedersens andra på LET och hon drygade ut sin ledning i Race to Costa del Sol, LET:s order of merit.

Bästa svenska i Tjeckien blev Johanna Gustavsson på en delad elfteplats.

Klicka på bilderna nedan för att komma till slutresultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-30
TournyttChristine WolfEmily Kristine PedersenEuropean TourJohanna GustavssonJustin WaltersLadies European TourMarcus KinhultRasmus HøjgaardTournytt
Scroll to Top