Ingrid Lindblad med segerpokalen efter sin andra seger för året på Nordic Golf Tour // Foto: Rikard Zetterström

Lindblad starkast på Skaftö

Slog landslagskollegorna efter birdie på första särspelshålet.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-29 Uppdaterad 2020-08-29

En birdieputt från två meter på det första särspelshålet gav Ingrid Lindblad segern i Didriksons Skaftö Open.

Segern var Ingrids andra på Nordic Golf Tour den här säsongen och även den första, på Varberg Västra, kom efter särspel.

– Det var lite nervöst. Hade ungefär lika lång birdieputt på 18:e som nu på särspelet. Det var skönt att jag fick i den. Det känns jättebra. Jag spelade bra idag tycker jag, bogeyfritt och fyra birdies så det kändes bra, sa Ingrid Lindblad direkt efter segern i Klubb-TV.

Landslagskompisarna Beatrice Wallin och Linn Grant gjorde Lindblad sällskap i ledarbollen den tredje ronden av Didriksons Skaftö Open och med två hål kvar att spela av den tredje ronden var hela ledarbollen samlad på nio under par.

Ingen i trion lyckades bryta dödläget under avslutningen vilket ledde fram till särspel.

Tidigare i veckan annonserade tävlingschef Reine Patriksson att Didriksons Skaftö Open skrivit ett treårigt avtal med Ladies European Tour vilket innebär att det kommer att spelas Europatourgolf på Skaftö GK 2021, 2022 och 2023.

I en intervju med Klubb-TV meddelade tävlingschefen att segraren i årets tävling har en inbjudan att vänta till nästa år. Detta medför att vi får se Ingrid Lindblad pegga på Europatouren på Skaftö den 26–29 augusti nästa år.

Ingrid Lindblad har två segrar på årets Nordic Golf Tour, Beatrice Wallin har tre andraplatser och Linn Grant har en seger tidigare vid premiären på GolfUppsala Söderby. Den trion ligger i topp av tourens ranking med en tävling kvar att spela.

De tre främsta när säsongen är färdigspelad får en inbjudan till Europatourtävlingen Creekhouse Ladies Open i juni 2021.
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/nordic-golf-tour/leaderboard–ranking/#/orderofmerit/122004

Slutställning, Skaftö Open.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-29
TournyttBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantNordic Golf TourReine PatrikssonTournytt
Rulla till toppen