Alicia Eriksson efter sin bedrift på Billingens GK:s nionde hål. Foto: Klubben/SGF

Wow!

Svenska talangens drömslag – hole-in-one på par 4-hål

Lägg namnet Alicia Eriksson på minnet. Talangen från Bryngfjordens GK lyckades under tisdagen med något de flesta av oss knappt vågar drömma om...

Text: Jesper Johansson • 2020-08-26

Teen Tour Future spelade igår en tävling på Billingens GK, belägen mellan Skövde och Skara.

Med i tävlingen var Alicia Eriksson från Bryngfjordens GK. Hon slutade totalt på en 13:e-plats i tävlingen men kommer trots det resultatet aldrig glömma vad hon lyckades göra på det absolut sista hålet för dagen.
Efter att först spelat 18 hål skulle hon nämligen spela ytterligare nio hål och efter en stabil rond utan några större händelser var det så dags för hål nio, det avslutande hålet.

Eriksson klev upp på det 230 meter långa par 4-hålet och skulle välja klubba när hon till slut bestämde sig för att slå sin driver. Ett mycket klokt beslut.
– Jag bestämde mig för att gå för det med drivern. Bollen landade precis innan green och rullade sedan i sidled i ungefär tio meter innan den gick i hål, sa Eriksson till Svenska Golfförbundets Juniortävlingars Facebooks-sida.

Bra jobbat Alicia Eriksson säger vi och tar med oss en viktig lärdom: Om du kan slå drivern ska du alltid göra det. Vem vet – kanske lyckas du göra hole-in-one och albatross på samma gång…


Text: Jesper Johansson • 2020-08-26
TournyttGolfsverigeTournytt
Scroll to Top