Webb Simpson vilar sig i form. Eller ja, han är redan i en superfin form. Så han vilar för att behålla sin form. Foto: Getty images

PGA Tour

Simpson hoppar över slutspelstävling

I vilken sport som helst utöver golf innebär slutspel att man måste spela för att ta sig vidare till nästa steg. Detta utnyttjar redan finalklara Webb Simpson.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-26 Uppdaterad 2020-08-26

FedEx Cup är inne i sitt slutspelsskede. Varje PGA Tour-säsong avslutas med tre finaltävlingar där antalet spelare som kvalificerar minskar sig för varje tävling.

125 spelare har blivit 70. Den här veckan ska de 70 bli 30.

Men är det här verkligen ett regelrätt slutspel? Webb Simpson planerar nämligen från att avstå från veckans tävling – för att på så sätt vara utvilad lagom till finalen på East Lake nästa vecka.

Webb Simpson är på plats tre i FedEx Cup-listan inför veckans tävling men förväntas tappa mark i och med att han inte deltar i tävlingen på Olympia Fields. I och med det kommer han att tappa mark mot ledaren i säsongslånga tävlingen.

Om finalen skulle spelas den här veckan och Webb Simpson hade varit rankad trea hade han haft tre slag upp till ledaren in i finalen. Om han nu tappar till plats 6–10 kommer han helt plötsligt börja sex slag bakom ledaren.

Webb Simpson är dessutom i en fin form. Han har slutat topp-6 de senaste två tävlingarna han spelat och han har varit under par i tio av hans senaste elva ronder. Han är dessutom den spelare på touren med lägst snittscore – 68,87 slag per rond.

Ett underligt tillfälle att ta en paus då Webb Simpson har en riktigt bra chans att vinna hela FedEx Cup och den enorma prissumman. Eller är det så att han är så säker på sin form att han anser sig ha råd att avstå veckans tävling? Nästa söndag vet vi om det var värt det.

Efter nästa veckas tävling i Atlanta kommer nästa PGA Tour-säsong dra igång veckan därpå. Den tävlingen hade varit rimlig att avstå för Webb Simpson för att vila upp sig inför US Open som spelas veckan därefter.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-26
TournyttPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top