Phil Mickelson snittade 310 (!) meter med drivern under tisdagen. Foto: Getty images

Dominans

Mickelson närmar sig första seniorsegern

Ska Phil Mickelson bli 20:e spelaren att vinna i sin debut på PGA Tour Champions? Efter 36 spelade hål är han i en drömposition.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-26

Phil Mickelson var i ensam ledning efter 18 spelade hål av veckans tävling på PGA Tour Champions. Efter 36 spelade hål har han en ännu bättre position.

På tisdagen behövde amerikanen endast 64 slag vilket innebär att han leder med fyra slag före de delade tvåorna Rod Pampling och Tim Petrovic.

125 slag är det näst lägsta resultatet på seniortouren genom tiderna. Endast Bruce Fleishers 124 slag från 2002 är bättre.

50-årige Mickelson snittade 340 yards, 310 meter, från tee och gjorde under andravarvet åtta birdies. Enda misstaget kom på hål tio, där det blev en bogey. Resultatet 64 slag var det lägsta för dagen.

Utöver hans långa slag från tee fungerade också spelet på greenerna. Kanske kan Mickelson tacka Derek Uyeda, som han använt som tränare för spelet på det kortast klippta gräset.
– Jag har puttat riktigt bra och det känns som jag börjar få ett kvitto för den tid jag lagt ner på träning, sa Mickelson efter ronden.

Phil Mickelson är nu 18 hål ifrån att vinna i debuten på seniortouren. Lyckade han med det blir han den 20:e i ordningen.

Robert Karlsson är bäste svensk i tävlingen. På tisdagen gick han runt på 67 slag vilket innebär att han totalt är nio under par, delad åtta.

Jesper Parnevik hade en lite tyngre tisdag och gick ett över par. Det innebär att han totalt är –4.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-26
TournyttPGA Champions TourPGA TourPhil MickelsonRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top