Phil Mickelson hade full kontroll under öppningsvarvet av sin debut på PGA Tour Champions. Foto: Getty images

PGA tour Champions

Mickelson dominerade i seniordebuten

Phil Mickelson gjorde under måndagen sin debut på PGA Tour Champions och känslan är att han är ett antal klasser för bra för de här tävlingarna...

Text: Jesper Johansson • 2020-08-25

Phil Mickelson gjorde under måndagskvällen sin debut på PGA Tour Champions. Den nyligen 50 år fyllda amerikanen lyckades inte ta sig vidare i PGA Tour-slutspelet och tog sig därför till Ozarks National för att spela Charles Schwab Series.

Väl där visade debutanten att han fortfarande är en enastående golfare. I debutvarvet gjorde ”Lefty” en bogey och elva birdies för att därmed signera en 61-rond, tio under par.
– Det här är en härlig miljö och det är härligt att få vara en del av den, sa Mickelson efter varvet.

Phil Mickelson missade den andra deltävlingen på PGA Tour med minimal marginal och valde därför att resa till Missouri för att spela med seniorerna. Kul för Mickelson. Mindre kul för de andra spelarna. Efter ett varv leder Mickelson med ett slag före David KcKenzie.

Efter ronden berättade Mickelson att han känner pressen att vinna. Att han är storfavorit.
– Jag har förväntningar på mig. Om du spelar bra och vinner, well, det är vad du ska göra. Och om du inte vinner kommer folk undra vad som har hänt.
– Jag ville vara säker på att golfformen var bra när jag spelade min första tävling på PGA Tour Champions, sa Mickelson.

Phil Mickelson behövde bara 61 slag under öppningsvarvet men faktum är att han kunde ha gått ännu lägre. Amerikanen gjorde en bogey på det nionde hålet, ett par 5-hål som snarare brukar innebära en snittscore under par än över. Och på det avslutande hålet hade han ytterligare en birdiechans men fick inte i putten.

Om Phil Mickelson skulle vinna i veckan blir han den 20:e spelaren på seniortouren att vinna i sin debut. Han som senast lyckades med det var Jim Furyk som vann för en månad sedan.

I tävlingen spelar två svenskar: Robert Karlsson och Jesper Parnevik.
båda hade en fin öppningsrond och är fem under par, på en delad 13:e-plats.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-25
TournyttJesper ParnevikPGA Champions TourPhil MickelsonRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top