Justin Thomas är regerande mästare i CJ Cup. Foto: Getty images

Viva Las Vegas!

Koreanska PGA Tour-tävlingen flyttar – till USA

2017 spelades första PGA Tour-tävlingen i Sydkorea. 2020 flyttas den till USA. Men bara tillfälligt, är förhoppningen.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-25

Under måndagen meddelade PGA Tour att CJ Cup inte kommer att spelas på Jeju Island i Sydkorea. Istället ska den asiatiska tourtävlingen flytta till Shadow Creek Golf Course i Las Vegas, Nevada.
Tävlingen spelas veckan efter Shriners Hospitals for Children Open, som också spelas i staden.

CJ Cup spelades för första gången 2017 och har alltid spelats på The Club at Nine Bridges. Tävlingen har vunnits av Justin Thomas vid två tillfällen och en gång av Brooks Koepka. Nu kommer tävlingen istället att spelas på banan som vi senast fick se 2018, då ”The Match: Tiger vs. Phil” spelades där.
– Samtidigt som våra spelare har sett fram emot att besöka Korea är omständigheterna som så att vi nu kunnat flytta tävlingen till Las Vegas, vilket kommer ge tävlingen mer uppmärksamhet i USA, säger Ty Votaw, PGA Tours internationella vice president.

Tävlingen kommer fortsatt ha ett limiterat startfält á 78 spelare och de tre högst rankade sydkoreanerna kommer automatiskt få en startplats, samt de tre högst placerade på asiatiska tourens order-of-merit.
Tävlingen förväntas återvända till Sydkorea 2021. Vad som händer med de andra asiatiska tävlingarna senare i år återstår att se.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-25
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top