Jordan Spieth, Phil Mickelson och Rickie Fowler är alla utslagna ur årets PGA Tour-slutspel. Foto: Getty images

PGA Tour

Största stjärnorna utslagna ur FedEx Cup

125 spelare har blivit 70. FedEx Cup-slutspelet är i full gång och med senaste gränsdragningen fick vi ett stort stjärnfall på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-24

Den första slutspelstävlingen på PGA Tour är avgjord och av de 125 spelarna som startade på TPC Boston är det bara 70 som tagit sig vidare till nästa tävling.
I och med det stora bortfallet av golfspelare är det flera storstjärnor som fått lämna.

Här är de största namnen vars säsong är över i och med Northern Trust på TPC Boston.

Phil Mickelson

Slutgiltig position i FedEx Cup: 75

Kommentar
Evigt unge Phil Mickelson har kanske inte vad som krävs för att spela med ungdomarna längre?
Efter att han misslyckades med att kvala in till veckans BMW Championship står det klart att han i veckan debuterar på seniortouren.


Henrik Norlander

Slutgiltig position i FedEx Cup: 76

Kommentar
Säsongen har varit väldigt bra för Henrik Norlander som kvalade in till PGA Tour via Korn Ferry Tour säsongen tidigare. Men efter första slutspelstävlingen är det klart att säsongen är över för svensken som nu får några veckors vila innan cirkusen drar igång igen.


Ian Poulter

Slutgiltig position i FedEx Cup: 88

Kommentar
Ryder Cup-esset fick inte ihop det på TPC Boston och lyckades därmed inte ta sig vidare i tävlingen. Under säsongen på PGA Tour var engelsmannens bästa resultat en delad femteplats i Workday Charity Open, som spelades på Muirfield Village tidigare i somras.


Justin Rose

Slutgiltig position i FedEx Cup: 91

Kommentar
Forne FedEx Cup-vinnaren har haft en något problematisk säsong med utrustningsbekymmer. Sedan säsongen återupptagits efter corona-uppehållet lyckades engelsmannen sluta delad trea vid ett tillfälle men kanske framför allt missa fyra av åtta kvalgränser, vilket inte är vad vi vant oss att se från engelsmannen.


Tommy Fleetwood

Slutgiltig position i FedEx Cup: 92

Kommentar
Som nybliven pappa valde Tommy Fleetwood att inte åka över Atlanten för att spela de första tävlingarna efter att PGA Tour återupptogs. Därför lyckades han inte ta sig vidare till näst sista tävlingen för säsongen.


Rickie Fowler

Slutgiltig position i FedEx Cup: 94

Kommentar
Fyra av åtta tävlingar sedan återstarten av PGA tour blev det respass efter två dagar för Rickie Fowler. I de andra fyra gjorde han relativt bra ifrån sig, bland annat en delad tolfteplats och en delad 15:e-plats, men det räckte inte för att ta sig vidare till Chicago.


Brooks Koepka

Slutgiltig position i FedEx Cup: 104

Kommentar
Skador gjorde att Koepka inte kunde delta i Northern Trust. Skador gjorde också att han inte kunde ta sig högre upp på FedEx Cup-listan än till plats 104. Under säsongen har han endast kunnat spela 13 tävlingar på PGA Tour. Detta på grund av skador.


Jordan Spieth

Slutgiltig position i FedEx Cup: 107

Kommentar
Det vill sig inte för trefaldige majorvinnaren Jordan Spieth. Amerikanen har inte vunnit sedan 2017 och spelet fortsätter att hacka. Stunder av briljans blandas med rent usla slag och beslut vilket gör att han inte tar sig längre än till första slutspelstävlingen i år.


Shane Lowry

Slutgiltig position i FedEx Cup: 124

Kommentar
Irländaren som vann The Open förra sommaren har inte fått spelet att fungera sedan dess. Kanske främst för att han spelade en hel del på European Tour under inledningen av deras säsong. Om han nu åker över Atlanten för att spela på hemmaplan återstår att se.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-24
TournyttBrooks KoepkaHenrik NorlanderIan PoulterJordan SpiethJustin RosePGA TourPhil MickelsonRickie FowlerShane LowryTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top