Alex Norén gick på 68 slag sista ronden på TPC Boston och kvalificerade sig för nästa veckas slutspelstävling // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén åtta i Boston – klar för nästa vecka

Avslutade snyggt när DJ var i en klass för sig.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-24 Uppdaterad 2020-08-24

Alex Norén inledde sista ronden av Northern Trust precis som han avslutade den tredje – med birdies.

Den enda kvarvarande svensken var tre under par efter fem hål, ett resultat som han sedan också kom in på. Hans 68:a sista dagen på TPC Boston räckte till en delad åttondeplats och en fin klättring på FedEx Cup-listan från 78:e till 47:e plats.

– Jag är stolt över mig själv. Jag slog tillräckligt många bra slag och en del mindre bra. Men det är golf och jag jobbade hårt på att glömma det som var dåligt och få till en bra vecka, sa Norén till touren efter tävlingen.

Northern Trust vanns i förkrossande stil av Dustin Johnson som slutade hela 30 under par. Segermarginalen till tvåan Harris English blev elva slag. Johnson var för omväxlings skull imponerad över sig själv.

– Min ball-striking den här veckan var helt otrolig, sa Johnson, som bara missade sju greener på hela veckan och som dessutom bara behövde 108 puttar.

Segern var DJ:s 22:a i karriären.

Norén å sin sida avslutade med den här underbara birdien efter ett svårt bunkerslag på det 72:a hålet.

Det innebär att Norén är klar även för nästa veckas slutspelstävling, BMW Championship, dit de 70 främsta på FedEx Cup-listan är kvalificerade.

Bland dem som däremot inte lyckades ta sig vidare finns namn som Jordan Spieth, Justin Rose, Ian Poulter och Phil Mickelson.

Efter nästa vecka tar sig de 30 främsta sedan vidare till Turfinalen PÅ East Lake utanför Atlanta.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-24
TournyttAlexander NorenDustin JohnsonHarris EnglishIan PoulterJordan SpiethJustin RosePGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top