Det är dags för Phil Mickelson att göra debut på PGA Champions Tour i veckan // Foto: Getty Images

PGA Champions Tour

Mickelson gör debut på Champions Tour

Väljer att fortsätta tävla istället för att vila – målet är U.S Open.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-24

Efter att ha missat kvalgränsen med två slag i Northern Trust stod det klart att Phil Mickelson inte skulle kvalificera sig för nästa veckas BMW Championship i FedEx Cup-slutspelet.

Men “Lefty” ville inte ha semester och den här veckan peggar han upp på Ozark National i veckan och gör därmed debut på PGA Champions Tour.

– Jag ville inte ha två veckor ledigt eftersom jag har jobbat hårt på spelet. Jag vill spela, sa Mickelson inför debuten.

Där han ställs mot spelare som Ernie Els, Steve Stricker, Jim Furyk, Bernhard Langer och svenskarna Jesper Parnevik och Robert Karlsson.

– Det är många som jag inte träffat på länge och det ska bli jättekul att ses igen. Jag känner förmodligen betydligt fler här än på PGA-touren nuförtiden, och det ska bli roligt att se hur man kan hävda sig, sa Mickelson.

Målet för Mickelson är U.S Open på Winged Foot i september. Det är fortfarande den enda majortiteln som Mickelson saknar i sitt prisskåp och tävlingen där han har hela sex andraplatser.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-24
TournyttBernhard LangerErnie ElsJesper ParnevikJim FurykPGA Champions TourPhil MickelsonRobert KarlssonSteve StrickerTournytt
Scroll to Top