Tyskan Sophia Popov har något överraskande skaffat sig en treslagsledning inför slutronden av Women´s British Open // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Popov i treslagsledning på Troon

Holmqvist och Nordqvist delar 19:e plats.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-22 Uppdaterad 2020-08-23

Det var betydligt mer beskedliga förhållanden under tredje dagen av Women´s British Open på Royal Troon med varmare i luften, inget regn och något mindre vind.

Några av spelarna utnyttjade detta och avancerade ordentligt under dagen.

Australiensiska Katherine Kirk kom in fyra under par (67) tidigt och gick från plats 40 till plats 10. Kirk hade tredje rondens bästa score tillsammans med tyskan Sophia Popov, som gick bogeyfritt i näst sista bollen.

Popov är rankad på 304:e plats i världen och måste betraktas som något av en överraskning så här långt även om hon gjort bra tävlingar senaste tiden med en delad niondeplats i Marathon Classic och en delad andraplats på Symetra Tour förra veckan.

Popov gick upp i ledningen genom att göra eagle på hål 4 och är efter tredje ronden fyra under par totalt och har med det skaffat sig en treslagsledning inför sista ronden före australiensiskan Minjee Lee och thailändskan Jasmine Suwannapura.

– Visst hade vi bättre förhållanden idag men det var ändå inte lätt. Att gå fyra under par utan att göra bogeys är mer än jag kunnat drömma om och jag är jätteglad, sa den 27-åriga tyskan.

För de fem svenska spelarna blev inte lördagen någon dag att minnas av golfmässiga orsaker. Anna Nordqvist var bäst av de blågula spelarna med 73 slag (+2) och hon delar 19:e platsen inför sista ronden med bland andra Daniela Holmqvist, som hade 77 slag under tredje ronden.

Holmqvist inledde starkt i ledarbollen med många bra slag och birdiechanser, men när utdelningen inte kom blev det tyvärr istället sju bogeys och en birdie sista elva hålen.

Pernilla Lindberg hade 74 slag och delar 57:e plats, Camilla Lennarth hade 78 och delar 71:a plats medan Johanna Gustavsson gick runt på 84 slag och är på 74:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-22
TournyttAnna NordqvistCamilla LennarthJasmine SuwannapuraJohanna GustavssonKatherine KirkLPGA TourMinjee LeePernilla LindbergSophia PopovTournytt
Rulla till toppen