Henrik Norlander behöver spela bättre på fredagen för att först och främst klara kvalgränsen. Foto: Getty images

Tournytt

Så spelade svenskarna under torsdagen

De två svenskarna som fortfarande spelar på PGA Tour har jobb att göra under kommande dagar för att fortsätta årets slutspelsäventyr.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-21

PGA Tour-säsongen lider mot sitt slut. Alex Norén och Henrik Norlander är de enda två svenskarna som fortsatt är med och spelar men efter torsdagens varv står det klart att de båda måste förbättra sig om de ska ha en chans att fortsätta FedEx Cup-slutspelet i nästa veckas tävling i Chicago.

Henrik Norlander var inför veckans Northern Trust rankad 68, alltså två platser på rätt sida gränsen. Men med en 71-rond under torsdagen har han tappat sin placering.
Med tre bogeys, varav två kom på par 5-hål, och lika många birdies är Henrik Norlander på par efter 18 spelade hål. Det innebär en delad 85:e-plats och missade kvalgräns i tävlingen. Det är inte bra, då han också tappat från plats 68 till 80.
Därför måste Norlander först och främst spela upp sig så att han klarar kvalgränsen för att ha en chans att spela vidare. Därefter måste han fortsätta spela fin golf.

LÄR MER: Fyra spelare i delad ledning i Boston

En spelare som spelade bra under torsdagen var Alex Norén. Svensken gjorde visserligen tre bogeys men med fem birdies fick han till slut signera ett scorekort innehållandes 69 slag. Det gör att han är delad 53:a efter öppningsvarvet på TPC Boston. Trots det tappar han på FedEx Cup-listan.

Inför veckans tävling var Alex Norén på plats 78.
Nu är han på plats 87.

Detta innebär att han måste fortsätta spela på samma sätt om inte än bättre för att på så sätt byta den nedåtgående rankingtrenden till en uppåtgående.

För en aktuell ledartavla och FedEx Cup-lista – klicka här!


Text: Jesper Johansson • 2020-08-21
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderPGA TourTournytt
Scroll to Top