Muirfield Golf Club kommer för första gången att anordna en dammajor. Foto: Getty images

Tournytt

Womens Open till Muirfield för första gången

Efter att under sommaren 2019 fått sina första kvinnliga medlemmar är det nu klart att Muirfield Golf Club också ska anordna en kvinnlig majortävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Royal Troon är i år värd för veckans AIG Womens Open för första gången. Under onsdagen meddelade R&A att flera klubbar kommer vara värd för damernas major för första gången de kommande åren.

Martin Slumbers, högsta hönset hos R&A, meddelade inför årets major var de kommande fem tävlingarna ska spelas och det är en hel del högoktanigt linksgodis som väntar.

Eller vad sägs om Carnoustie 2021, Muirfield 2022, Walton Heath 2023, St Andrews 2024 och Royal Portcawl 2025?

Den bana som kanske sticker ut mest är Muirfield, då den klubben så sent som förra sommaren tillät kvinnliga medlemmar för första gången. Samtidigt har de varit värd för herrarnas Open Championship vid 16 tillfällen.
– Det är en enorm redogörelse av deras engagemang i sporten och deras engagemang inom damgolfen, säger Slumbers och fortsätter:
– Men alla fem åren är menat som en tydlig redogörelse över viljan att skapa en plattform för världens bästa kvinnliga golfare som får tävla på några av de absolut bästa banorna i Storbritannien. Det är fem år av tävlingar som borde reta aptiten hos alla som älskar golf.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttMuirfield Golf ClubTournyttWomen's British Open
Scroll to Top