Johanna Gustavsson spelade urstarkt under öppningsvarvet av veckans majortävling på Royal Troon. Foto: Göran Söderqvist

AIG Women's Open

Stark start av Gustavsson: ”Tufft där ute”

Förhållandena var sannerligen inte på de tidigt startande spelarnas sida under öppningsvarvet av årets AIG Women's Open. Trots det lyckades Johanna Gustavsson spela ihop en fin score.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Johanna Gustavsson har startat årets AIG Womens Open i utmärkt stil. I extremt tuffa förhållanden lyckades hon under torsdagen gå runt Royal Troon två över par. Scoren låter kanske inte speciellt imponerande, men med tanke på att vinden var så stark att det var svårt att gå rakt fram… ja, då är scoren riktigt bra.

Efter att ha gjort fem raka par kom dagens första bogey för Gustavsson. Den hämtade hon dock snabbt in med en birdie på hål 7. Därefter var svenskan på par efter ytterligare tre hål innan hon på hål 11 gjorde en birdie – vilket just då innebar att hon ledde majorn.
Därifrån blev det tre bogeys vilket innebär att hon efter torsdagen signerade ett scorekort med 73 slag på sista raden. Ett resultat som i skrivande stund räcker till en delad 29:e plats.
– Jag mår bra. Lite trött i huvudet, det har varit riktigt blåsigt och tufft där ute, sa Gustavsson till Viasat som sänder ronden.

I samtalet med Viasats kommentatorer Tobias Bergman och Carin Koch gav Gustavsson en bild av hur svåra förhållandena var under torsdagen.
– I medvinden på slutet hade jag 165 meter till pinnen och slog en järnåtta. Vanligtvis hade jag kanske slagit en järnfemma, så det blåser på.
– Jag är väldigt nöjd. Jag hade inga direkta mål utöver att ha bra tålamod men jag är jättenöjd med resultatet.

Receptet under torsdagen var att dels inse att misstag skulle göras i svåra förhållanden, samt att trampa på och fortsätta när det gick emot.
– Jag höll mig i spel och man vet att man kommer missa i såna här förhållanden. Det gäller bara att missa på rätt sida och göra några bra “up and downs”. Man måste undvika stora missar, sa Gustavsson till Viasat.

Här är aktuella scorer från Royal Troon!


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttJohanna GustavssonTournyttWomen's British Open
Scroll to Top