Rory McIlroys form är inte vad den tidigare varit under säsongen. Foto: Getty images

Tournytt

McIlroy jagar formen med förbättrad attityd

Rory McIlroy hjar haft problem med spelet sedan PGA Tour återstartade efter coronapandemin. Nu hoppas han att formen ska infinna sig lagom till slutspelets inledning.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Rory McIlroys säsong kan tydligt delas upp i kategorierna ”före coronapandemin” och ”efter coronapandemin”.

Innan touren tog ett uppehåll på grund av det förrädiska viruset hade Rory McIlroy sju raka topp 5-placeringar på PGA Tour, inklusive en seger.
Efter att touren kommit igång igen har McIlroy inte varit topp-10 en enda gång på sina senaste sex starter och hans delade elfteplats i Travelers Championship är hans enda topp 30-resultat.

Nu är det dags för PGA Tourens säsongslånga FedEx Cup att gå in i slutspelet och nordirländaren hoppas förstås att formen snart ska vara så där bra som den var i början av 2020.
– Senaste veckorna har inte varit bra golfmässigt och resultatmässigt. Jag har inte heller varit speciellt bra träningsmässigt eller teknikmässigt heller. Det har inte alls varit vad jag velat. Men, som jag sagt tidigare, jag ser vissa goda tecken under träning och nu handlar det om att överföra det till tävlingsvarven, säger McIlroy inför veckans Northern Trust.

McIlroy är hård mot sig själv inför veckans träning. 31-åringen säger att det inte bara är spelet som varit dåligt. Även hans attityd, som han hoppas förbättra till veckans tävling på TPC Boston.
– Jag har låtit golfen påverka min attityd snarare än tvärtom. Om man går ut på banan med en positiv attityd kommer det att hjälpa. Det har varit på andra sättet de senaste veckorna. Jag tror att det kommer bli bättre om jag kommer ut med en positiv inställning och inte låter mig själv bli för besviken vid sämre slag kommer gynna mig då vi nu går in i en viktig del av säsongen.

Rory McIlroy är trots sin svaga återuppstart på PGA Tour högt upp på FedEx Cup-listan och har chansen att vinna den säsongslånga tävlingen om han får till spelet kommande veckor. Och om det inte skulle gå vägen är det av största vikt för nordirländaren att hitta formen lagom till US Open på Winged Foot som spelas i slutet av september.

Hur det gåtr återstår att se men han är oavsett alltid en het spelare i amerikanska slutspelet, som han vunnit vid två tillfällen. Totalt har han endast i FedEx Cup-slutspelet inbringat 40,5 miljoner dollar till sitt personliga konto, ungefär 354 miljoner kronor.
– Slutspelet är alltid en spännande del av säsongen och historiskt har jag spelat bra under den här perioden av året och just Boston är ett ställe jag har trevliga minnen ifrån. Förhoppningsvis kan jag få igång något den här veckan och börja en formtopp kommande veckor, säger McIlroy inför veckans tävling.

Rory McIlroy har vunnit på TPC Boston vid två tidigare tillfällen.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top