Brooks Koepka kommer inte spela i årets FedEx Cup-slutspel. Foto: Getty images

PGA Tour

Koepkas säsong över – avbryter slutspelet med skada

Säsongen 2019-2020 är en säsong Brooks Koepka snart vill glömma. Skador har varit en ständig faktor för forne världsettan som nu meddelar att han inte deltar i slutspelet.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Brooks Koepka har valt att dra sig ur veckans Northern Trust på grund av skada. Beslutet innebär att säsongen för forne världsettan är över.

Planen för Koepka var att spela sin sjunde raka tävling i veckan och för att ta sig vidare hade han antagligen varit tvungen att sluta topp-20 på TPC Boston. Men den chansen ger han inte sig själv.
Istället vilar han då han har smärta i knä och höft.

Förra veckan missade Brooks Koepka cutten i Wyndham Championship. Efteråt meddelade han att han hade smärtor på vänster sida av kroppen. Han meddelade dock också att det inte var hans knä som smärtade på samma sätt som gjorde att han förra året var borta från tävlingsgolfen på grund av en operation.
Operationen på knäet gjorde att Brooks Koepka under säsongen endast startade 13 gånger. Under de tävlingarna blev det endast två topp 25-placeringar.

Utöver Brooks Koepka kommer Vaughn Taylor att hoppa av veckans slutspelstävling på grund av en revbensskada. Det gör att endast 123 spelare kommer till start på TPC Boston.

Som tur är för Brooks Koepka inleds nästa säsong om mindre än en månad. Då spelas US Open på Winged Foot och amerikanen planerar att vara med och spela.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top