Pernilla Lindberg är redo för veckans AIG Womens Open. Foto: Getty images

Tournytt

Motiverad Lindberg redo för veckans major

Efter ett långt uppehåll med hård träning är Pernilla Lindberg tillbaka i tävlingsgolfandet – mer motiverad än på länge.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-19

Säsongen 2020 har varit märklig på många sätt. Coronapandemin gjorde att tävlingar inte kunde spelas på LPGA Tour under många månader. Många spelare njöt av ledigheten och tog igen förlorad tid.

Pernilla Lindberg passade istället på att träna hårt. Efter uppehållet har hon nu spelat tre raka veckor inför veckans AIG Womens Open men trots det är energidepåerna fortsatt fulladdade.
– Det har varit grymt kul att komma tillbaka och spela. Det har liksom inte tagit så mycket energi från mig, säger Lindberg till Svensk Golf.
– Det långa uppehållet har hjälpt mig känna mig inspirerad och motiverad att spela igen. Jag jobbade väldigt hårt under ledigheten och det har gett utdelning.

Utdelningen för Pernilla Lindberg har under de första tre varven framför allt varit en topp 10-placering i Marathon LPGA Classic. Efter det tog hon och kollegorna flyget över till Skottland för att spela Scottish Open där det blev en delad 55:e plats.
– Formen känns ganska bra men golf är alltid golf. Det känns stabilt men man vet aldrig med det här spelet. Jag har gjort mycket bra de senaste veckorna samtidigt som jag jobbat hårt på det som kanske inte varit riktigt lika bra.

LÄS MER: Nordqvist inför majorn: ”Det blir tuffaste utmaningen”

I veckan spelas majortävlingen AIG Womens Open på Royal Troon – en tuff linksbana på Skottlands västkust. Just linksgolf är kanske inte det bästa för Lindberg och hennes spel. Men trots det säger hon till Svensk Golf att det har varit roligt att spela på det nyckfulla underlaget.
– Jag har väl aldrig presterat min bästa golf på linksbanor. Mitt spel passar kanske bättre på amerikanska banor där det är lite mer prickskytte. Men jag gillar den här banan.

I veckan väntas vädret vara typiskt för en major på de brittiska öarna. Spöregn och kraftig vind kommer att ställa till det för spelarna. Tålamod kommer vara nödvändigt. Och lite tur, menar Lindberg.
– Man behöver ha lite flyt i ett Brittish Open med både studsar och starttider. Jag ska gå ut och försöka ha tålamod. Det måste man på en bana som Royal Troon. Lyckas jag med det och håller mig till spelplanen får vi se hur långt det räcker. Men jag har aldrig haft så roligt på en linksbana som jag hade i dag.

LÄS MER: Så följer du veckans major på TV


Text: Jesper Johansson • 2020-08-19
TournyttLPGA TourPernilla LindbergTournyttWomen's British Open
Scroll to Top