Efter en magisk helg tog Jim Herman hem sin tredje seger på PGA-touren i Wyndham Championship // Foto: Getty Images

PGA Tour

Nära att missa kvalgränsen – sedan vände allt för Herman

Får åka till Boston istället för hem till familjen.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-17

Det var en något förvånad och överrumplad segrare som mötte pressen efter Wyndham Championship.

Jim Herman hade missat 27 kvalgränser i sina 40 senaste starter och var på väg mot samma öde under fredagen på Sedgefield Country Club. Med fyra hål kvar var han utanför kvalgränsen men en vass avslutning på fredagsronden tog honom till helgens spel.

Och där var han överlägsen.

Efter 61-63 sista två ronderna vann han sista tävlingen innan FedEx-slutspelet, ett slag före Billy Horschel, och istället för att ta tre veckors semester väntar nu Northern Trust på TPC Boston nästa vecka.

Herman avancerade från plats 192 till plats 54 på FedEx-listan.

– Min son blir nog inte så nöjd men han förlåter mig när jag kommer hem med den här segerbucklan, sa Herman efter sin tredje seger på PGA-touren.

Den första tog han efter en tuff batalj med Henrik Stenson i Houston 2016 och den andra kom förra året vid Barbasol Championship.

Den här segern kom från ingenstans, enligt segraren själv.

– Jag antar att man aldrig förväntar sig att vinna en tävling på PGA-touren i min sits. Det finns spelare som är så bra så att de kan göra det men den mentala biten slår ner på de flesta. Jag är i varje fall väldigt lycklig över det här.

Enda svensken som spelade i helgen, Henrik Norlander, avslutade med 69 slag och delade 59:e plats totalt, 16 slag bakom Herman.

Norlander är på 68:e plats på FedEx-listan inför första slutspelstävlingen nästa vecka och Alex Norén är också klar för spel i Northern Trust, dit de 125 främsta på listan är kvalificerade, på sin 78:e plats.

Här hittar ni den aktuella FedEx-rankingen.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-17
TournyttAlexander NorenBilly HorschelHenrik NorlanderHenrik StensonJim HermanPGA TourTournytt
Scroll to Top