Johanna Gustavsson har imponerat under de två första ronderna av Scottish Open // Foto: Getty Images

LPGA-tour

Gustavsson bästa svenska i Skottland

Imponerar mot världseliten på LPGA-touren.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-15 Uppdaterad 2020-08-15

LPGA-tour har tagit sig till skotska North Berwick och The Renaissance Club för en gemensam tävling med Ladies European Tour.

Efter två ronder av Scottish Open leder amerikanskan Stacy Lewis och spanjorskan Azahara Munoz, båda spelarna är fem under par.

– Jag älskar verkligen linksgolf med alla olika slag man måste slå och att det ofta är en kamp mot olika förhållanden, förklarade Lewis, som har två majorsegrar och totalt 12 segrar på LPGA-tour, den senaste kom i Portland 2017.

Bästa svenska av de hela 15 blågula spelare som kom till start är Johanna Gustavsson.

Gustavsson hade som bäst en 12:e plats från Indien förra året på LET men hon har imponerat med stabilt spel de två första dagarna i Skottland.

Under andra dagen gjorde hon två birdies, två bogeys och resten par och med ett under par totalt är hon bara fyra slag bakom ledarduon.

Ett slag längre ner, på par, finns Anna Nordqvist på en delad 13:e plats medan Dani Holmqvist är ytterligare ett slag längre ner (+1) på delad 23:e plats.

Camilla Lennarth (+3) och Pernilla Lindberg (+5) kompletterar de svenska spelare som får spela i helgen.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-15
TournyttAnna NordqvistAzahara MunozCamilla LennarthDani HolmqvistJohanna GustavssonLadies European TourLPGA TourPernilla LindbergStacy LewisTournytt
Scroll to Top