Alex Levy är nu i karantän efter att hans vän smittats av coronaviruset. Foto: Getty images

European Tour

Levys kompis coronasmittad – fransmannen sätts i karantän

Alex Levy kommer istället för att spela veckans tävling i Wales sätta sig själv i karantän. Trots negativa tester får han inte spela Celtic Classic.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-13 Uppdaterad 2020-08-13

Alex Levy skulle spela veckans Celtic Classic på European Tour och hade genomgått alla coronatester som touren satt upp utan någon anmärkning.
Men på tisdagen fick fransmannen höra att hans vän smittats av Covid-19. Levy kontaktade då touren för att berätta om hans tid utanför tourens ”bubbla”. Därefter meddelade touren att han inte längre får delta i tävlingen och istället sätta sig själv i en 14 dagar lång karantän.

”De båda träffades under helgen innan Levy reste till Celtic Manor Resort. På plats i Wales testades Levy negativt och visade inte upp några symptom. Trots det har European Tour som en försiktighetsåtgärd uteslutit honom från den här veckans tävling och satt Levy i en 14 dagar lång karantän enligt den lokala hälsostrategin”, skriver touren i ett pressmeddelande.

Alexander Levy kommer att ersättas av danske Martin Simonsen.
– Jag berättade för European Tour omedelbart efter att jag fick veta att min vän testats poitivt. Jag informerade dem om var jag befunnit mig sedan jag kommit hit då jag vill försäkra säkerheten hos mina medspelare och deras caddies, säger Levy efter att han uteslutits från veckans tävling.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-13
TournyttAlexander LevyEuropean TourTournytt
Scroll to Top