Tiger Woods vilar i veckan för att därefter försöka spela tre raka tävlingar. Något han inte gjort på två år. Foto: Getty images

PGA Tour

Woods siktar på att spela hela slutspelet

Om spelet är på plats kan Tiger Woods snart spela tre tävlingar i rad. Det skulle vara första gången sedan 2018 det sker.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-12 Uppdaterad 2020-08-12

Tiger Woods väljer sina tillfällen då han spelar proffsgolf. Med en känslig rygg har 15-faldige majorvinnaren ingen möjlighet att delta i samtliga tävlingar utan väljer därför russinen ur schemakakan.

Sedan i februari har han spelat två tävlingar, Memorial Tournament och förra veckans PGA Championship. Trots att resultatet inte var riktigt så bra som Woods själv, och alla supportrar, hade hoppats var han nöjd tävlingen och hur bra ryggen höll – trots det kalla klimatet i San Francisco.
– Jag hade mycket kläder på mig och såg till att jag behöll kroppstemperaturen. Jag försökte snarare vara svettig än kall. Min kropp reagerade ganska bra på det, sa Woods efter ronden.

Tiger Woods spelar inte i veckans Wyndham Championship utan vilar istället till nästa vecka då PGA Tour-slutspelet drar igång. Han är just nu rankad 48, vilket innebär att han både i Boston och Chicago måste prestera om han ska ta sig hela vägen in i finalen. Om så blir fallet kommer Tiger Woods spela tre veckor irad. Det har han inte gjort på många år.
– Det är vad som potentiellt kan hända och det är vad jag tränar för. Jag jobbar med min styrka och uthållighet för att jag ska kunna hantera den arbetsbörda som krävs. Nu gäller det att arbeta hårt inför tävlingarna, sa Woods.

2018 lyckades Tiger Woods inte bara ta sig till finaltävlingen. Han lyckades också vinna den.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-12
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top