Augusta National kommer att hålla sina grindar stängda för publik under årets Masters Tournament. Foto: Getty images

Tournytt

Ingen publik tillåten på Augusta National i höst

Årets Masters Tournament är redan framflyttad från våren till hösten. Nu är det klart att den heller inte kommer tillåta supportrar.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-12 Uppdaterad 2020-08-12

Masters Tournament flyttades i våras fram till mitten av november. Målet var då att publik skulle få ta sig in på området för att se majortävlingen. Men så blir det inte. Under onsdagen meddelade golfklubben att inga åskådare kommer tillåtas närvara på den klassiska majorbanan.

Fred Ridley, ordförande för klubben, meddelade att varken patrons eller gäster till klubben/spelarna kommer att få tillträde.
– Sedan vi meddelade att vi skulle skjuta fram Masters har vi haft som mål att låta tävlingen spelas i november samtidigt som vi tittat på hur man bäst är värd för en stortävling mitt i en pandemi, säger Ridley i ett pressmeddelande.
– Med tanke på de problem vi har framför oss är hälsan och säkerheten hos alla som har med Masters att göra vår viktigaste prioritet.

Ridley skriver i pressmeddelandet att klubben diskuterat hur man skulle göra med tävlingen tillsammans med experter inom olika områden. Till slut har man kommit fram till att risken är för stor att sjukdomen skulle spridas för att tillåta supportrar till området.
– Masters utan supportrar är en stor sorg. Gästerna som kommer till Augusta varje vår från hela jordklotet är en nyckeldel i vad som gör tävlingen så speciell. Augusta National har dock ansvaret att se över riskerna med viruset och därför ta de nödvändiga åtgärderna för att kunna ha tävlingen på ett säkert sätt. Vi ser fram emot dagen vi åter kan bjuda in gäster och supportrar till anläggningen, förhoppningsvis i april 2021.

Alla personer med en biljett till årets Masters Tournament kommer bli säkrade samma biljett till majortävlingen 2021.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-12
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top