Pernilla Lindberg avslutade med två fina ronder, 67-69, i Ohio och klättrade till nionde plats i resultatlistan. /Foto: Getty Images

LPGA

Lindbergs första topp-10 på två år

Pernilla Lindberg avslutade Marathon LPGA Classic med en 69-rond och knep en efterlängtad topp 10-placering på LPGA-touren.

Text: Oskar Åsgård • 2020-08-10 Uppdaterad 2020-08-10

Förra veckan fortsatte LPGA-tourens comebackturné i Ohio med Marathon LPGA Classic, som avgjordes på Highland Meadows GC i Sylvania.

Bäst av de sex svenskorna i startfältet var Pernilla Lindberg, som slutade delad nia på -7 efter ronderna 71-70-67-69.

Lindberg gjorde tre birdies under finalronden och topp 10-placeringen var hennes första sen april 2018.

– Det var väldigt länge sen, visste inte om det skulle räcka till idag men självklart skönt att det gjorde det. Så slipper jag tänka på att det gått så länge sen jag haft en topp 10-placering, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Jämfört med LPGA Drive On Championship för två veckor sen, där Lindberg missade kvalgränsen, klickade spelet mycket bättre på Highland Meadows Golf Club.

– Jag missade ju cutten första veckan men kände ändå att jag spelade väldigt bra andra varvet i tuffa förhållanden. Det var bara att jag spelade bort mig första dagen, det spelet jag hade då var verkligen uruselt och inget jag lade för stor vikt vid utan litade på de processer som jag jobbat med hemma under uppehållet då allt har känts bra, säger Lindberg och utvecklar:

– Framförallt var det mycket bättre från tee den här veckan. Jag var inte alls med i matchen första varvet på Inverness och det var därför jag missade cutten. Den här veckan höll jag bollen riktigt bra med i spel, kanske inte den bollflykt jag helst vill ha, en liten draw, men jag spelade med det jag hade och lyckades hålla bollen bra i spel. Tyckte inte att jag fick ut allt den här veckan, men skönt att få till en topp-10 ändå.

Vad betyder det för självförtroendet och motivationen att få till ett bra resultat?
– Jag vet ju att jag har det i mig och det blir framförallt ett bra kvitto på att jag är tillbaka på rätt spår igen. Att inte behöva ha några tvivel i huvudet om det är absolut skönt.

Hur roligt har det varit att få komma tillbaka ut och tävla på LPGA igen?
– Grymt kul! Det är det jag älskar att göra. Visst känns det lite mer avslaget på banan utan publik, den här veckan hade vi åtminstone volontärer på banan i alla fall, men det spelar faktiskt inte så stor roll. Det är ändå det roligaste som finns att få vara där ute och tävla.

Vi når Lindberg när hon sitter på flygplatsen på väg att borda ett specialchartrat plan som ska ta LPGA-spelarna över till Skottland där två tävlingsveckor väntar. Först ut är Ladies Scottish Open på The Renaissance Club i North Berwick och därefter är det dags för damerna att spela sin första major för året – AIG Women’s Open, tidigare Women’s British Open, som avgörs på svenskbekanta Royal Troon på den skotska västkusten.

– Det ska bli grymt kul att åka över och spela lite linksgolf igen, avslutar Lindberg.

Marathon LPGA Classic vanns av amerikanskan Danielle Kang, som även tog hem titeln i LPGA Drive On Championship veckan innan. Det såg dock länge ut som att det skulle bli en efterlängtad seger för Lydia Ko, som haft ett par kämpiga säsonger, innan en snöplig avslutning med två bogeys och en dubbel på sista fem hålen satte stopp för nyzeeländskans segerhopp.

Danielle Kang klättrar med segern till andra plats på damernas världsranking, Rolex Rankings.

Klicka här för att se hela resultatlistan i Marathon LPGA Classic.


Text: Oskar Åsgård • 2020-08-10
TournyttDanielle KangLPGA TourLydia KoPernilla Lindberg
Scroll to Top