Dustin Johnson lyckades inte knyta ihop segersäcken under söndagen. Foto: Getty images

PGA Championship

DJ:s svaga majorfacit fortsätter – tycks inte kunna avgöra

Att vinna en major kommer aldrig någonsin vara enkelt. Men för Dustin Johnson tycks det vara svårare än för alla andra.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-10

Dustin Johnson kommer för evigt kunna kalla sig majorvinnare. Han vann US Open på Oakmont 2016.
Men om han inte tar hem en eller två majortitlar ytterligare kommer han också att kunna kallas för en spelare som inte riktigt levde upp till sin potential

Under söndagen blev det en delad andraplats tillsammans med Paul Casey, två slag bakom vinnande Collin Morikawa. Det innebär att DJ nu varit i ledning av en major efter 54 spelade hål vid fyra tillfällen – och inte lyckats vinna någon av gångerna. Hans 68-rond på söndagen var visserligen bra och stabil. Men den räckte inte hela vägen. Andraplatsen är Johnsons tredje andraplats i sina senaste åtta majorstarter. Utöver det har han en delad tredjeplats. Nära segrar utan silver på hyllan där hemma.

Men det var självklart inte bara Dustin Johnson som förlorade veckans major. Det var väl lika delar Collin Morikawa som tog hem den med en heroisk avslutning på TPC Harding Park.

Men med tanke på att Johnson förlorade med två slag kan vi ganska enkelt hitta misstagen som ledde till att DJ åter fick se en annan spelare med pokalen.

På det tredje hålet treputtade DJ från 17 meter efter att ha missat en parputt på 1,5 meter. På hål 7 och 8 hade han utmärkta inspelslägen men fick inte in bollen tillräckligt nära. Istället gjorde han par på båda de hålen. Och hål 10, banans lättaste, var inte heller speciellt lyckat för 36-åringen. Efter en megadrive hade han endast 180 meter kvar till flaggan på par 5-hålet. Väl där missade han green på helt fel sida och fick därför lämna hålet med ett par.
På hål 14 blev det också en bogey efter att ha missat både utslag, inspel och bunkerslag.

Nej, det ville sig inte för Dustin Johnson under söndagen. Men med 21 segrar på touren och minst en seger samtliga 13 år han varit ute på touren gör att Dustin Johnson fortfarande har en otrolig karriär.
Men tänk vad den skulle kunna ha varit om han också vunnit några fler majortävlingar längs vägen…


Text: Jesper Johansson • 2020-08-10
TournyttDustin JohnsonPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top