Collin Morikawa vann PGA Championship och tog ett rejält kliv på rankingen. Foto: Getty images

PGA Championship

14 månader efter proffsdebuten – Morikawa rankad femma

2 juni 2019 var Collin Morikawa rankad 2 066 i världen. En hel del har hänt sedan dess…

Text: Jesper Johansson • 2020-08-10

Efter att ha avslutat med en urstark 64-rond på TPC Harding Park lyckades Collin Morikawa vinna sin första major. Sedan han blev proffs i början av juni 2019 har han tagit tre segrar och stjärnans framfart har förändrat hans liv i grund. Eller vad sägs om 14 månaders arbete och över 60 miljoner kronor i inspelade pengar…

Men det är inte bara ekonomiskt som Morikawa blivit ett stort namn inom golfen.

Den fina resultatraden har också gett ringar på världsrankingens vatten.
Sedan han ställde upp i RBC Canadian Open i juni 2019 har han klättrat 2 061 platser och efter söndagens seger i San Francisco är Morikawa nu rankad femma i världen.

I övrigt var det en hel del som hände på topp 10-listan i världen. Jon Rahm tog tillbaka positionen som världsetta före Justin Thomas och Dustin Johnson tog en plats för att nu vara rankad fyra i världen.

Alex Norén var ende svensk att klara kvalgränsen i majortävlingen och till slut blev det en delad 22:a plats. I och med det klättrade han fyra placeringar på rankingen och är nu 108:a i världen. Henrik Stenson tappade sju platser och är nu rankad 40 i världen. Marcus Kinhult tappade tio platser och är nu rankad 118 i världen.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-10
TournyttAlexander NorenCollin MorikawaPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top