Alex Norén brottades med en frustrerande högermiss under lördagsvarvet i PGA Championship och tappade mark på ledartavlan. /Foto: Getty Images

PGA Championship

Frustrerande tredjerond för Norén

Alex Norén föll tillbaka rejält i resultatlistan med en 73-rond (+3) under lördagen.

Text: Oskar Åsgård • 2020-08-09

Alex Norén hade skaffat sig ett fint utgångsläge inför helgspelet på TPC Harding Park. Han inledde tredje ronden på delad 11:e plats, fyra under par och fyra slag från ledningen.

Lördagsvarvet började också lovande med en birdie på fjärde hålet och ett hopp in bland topp-10 på ledartavlan med tydlig tätkänning.

Tyvärr fick jakten på täten ett abrupt slut redan på femte hålet med en bogey, följt av ännu en bogey på åttan. Norén kämpade under en stor del av ronden med en högermiss och fick spela många slag från den fruktade tjockruffen på TPC Harding Park. Svenskens utmärkta wedgespel höll dock ihop scorekortet genom att leverera flera fina parräddningar.

När ännu ett slag, inspelet på det 18:e hålet, drev iväg till höger fångade mikrofonerna upp en märkbart frustrerad Norén som ställde sig frågande till varför alla slag försvann ut till höger.

Det blev en bogey även på 18:e hålet, vilket gav 73 slag i scorekortet och ett fall ner till delad 34:e plats på ett under par.

Därmed är segerchanserna (sannolikt) borta för denna gång, men Norén har goda incitament att jaga en framskjuten placering eftersom det skulle lyfta honom på FedEx Cup-rankingen inför det stundande PGA Tour-slutspelet senare i augusti.

Norén spelar finalronden i sällskap med amerikanen Brendan Steele och slår ut 22.20 svensk tid på söndagen.


Text: Oskar Åsgård • 2020-08-09
TournyttAlexander NorenPGA Championship
Scroll to Top