Rory McIlroy på TPC Harding Park under fredagen. Foto: Getty images

Tournytt

McIlroy gjorde sitt läge svårare med flit

Rory McIlroy ville verkligen inte bli fuskanklagad under fredagen. Tvärtom gjorde han sin helt godkända bollplacering sämre med flit.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-08

På det tredje hålet på TPC Harding Park missade Rory McIlroy greenen rejält till höger. I det höga gräset visade det sig att bollen skulle bli svår att hitta och till slut var det en stor grupp på runt tio personer som letade efter nordirländarens boll. Till slut var det någon som klev på den.

Bollen vad återfunnen och på grund av att någon person klev på bollen fick Rory McIlroy doppa.
Så gjorde han också. Problemet var bara att bollen låg för bra.
– Jag hade inte varit bekväm med det läget. Jag placerade bollen och enligt regeln ska man försöka återskapa läget bollen låg i innan. Ingen visste ju riktigt hur läget var då vi inte såg bollen – men eftersom vi behövde leta efter bollen var läget antagligen inte speciellt bra, sa McIlroy efter sin rond och fortsatte.
– Så när jag placerade bollen kände jag att det inte såg helt bra ut.

Nordirländaren placerade då sin boll ytterligare en gång – men nu djupare ned i ruffen. Kanske var det närmare bollens ursprungliga läge. Därifrån slog han upp bollen till 6,5 meter och tvåputtade för bogey.
– Golf är en sport med integritet och jag vill aldrig någonsin fuska.  Hellre överdriver jag för att vara på rätt sida reglerna.

Under fredagen blev det sex birdies, två bogeys och en trippel för Rory McIlroy som inför helgen är delad 31:a, ett under par.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-08
TournyttPGA ChampionshipRory McIlroyTournytt
Scroll to Top