Tiger Woods med sin nya putter under torsdagen. Foto: Getty images

PGA Championship

Woods med ny putter – för att skydda ryggen

15-faldige majorvinnaren hade en kanondag på greenerna under torsdagen. Detta trots att han bytt ut sin klassiska putter som genererat 14 av 15 majorsegrar.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-07

Tiger Woods har inlett veckans PGA Championship stabilt. Den bästa delen av spelet under första ronden var hans puttning. Den delen har alltid varit en styrka men vad som gör gårdagens fina resultat på det kortast klippta gräset så speciellt är att amerikanen använde sig av en ny putter.

Tiger Woods har vunnit 14 av sina 15 majors med en och samma putter. En Scotty Cameron Newport 2 GSS. Men nu har han alltså en ny putter. Den är väldigt lik den han skördat så stora framgångar med – men anledningen till bytet är inte egentligen för att bli bättre på greenerna. Nej, istället har Tiger Woods bytt putter för att skydda sin känsliga rygg.
– Det är svårt för mig att böja min rygg ibland och därmed att träna puttning. Jag kan inte längre stå de timmar jag gjorde förr. Då stod jag ofta fem-sex timmar och tränade puttning – per dag, sa Tiger Woods efter sin 68-rond på Harding Park.
– Så många timmar kan jag inte få in med min opererade rygg. Många spelare på seniortouren har bytt till ett längre skaft för att underlätta puttningen. Den putter jag använder är också lite längre än min andra och det har gjort att jag kunnat träna mer på greenerna.

Den nya puttern är också en Scotty Cameron-modell som i stora drag är precis som hans tidigare Newport. Men den här modellen har vikter i sulan och så är den 1,9 centimeter längre (tre fjärdedelar av en tum).

Puttern togs fram till The Open på Royal Portrush förra året men det är alltså först nu, över ett år senare, som Woods använder sig av den i tävling.

Tiger Woods berättade också till den samlade mediakåren att han också har med sig gamla bettan, om det skulle bli några problem på greenerna framöver.
– Det är en speciell känsla med den puttern. Den har varit med om några segrar, sa Tiger Woods och log.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-07
TournyttPGA ChampionshipPuttersScotty CameronTiger WoodsTournyttUtrustning
Scroll to Top