Bryson DeChambeau lyckades knäcka sitt eget driverskaft under öppningsronden av veckans PGA Championship. Foto: Gett images

PGA Championship

Bryson knäckte driverskaftet

Ibland överträffar verkligheten dikten. Som när Bryson DeChambeau knäckte skaftet på sin egen driver...

Text: Jesper Johansson • 2020-08-07

En av de absolut största snackisarna inför årets första majortävling var Bryson DeChambeau och hans nyfunna längd från tee.
De första hålen visade han vad han kunde göra. Drivern användes från tee och till en början slog han slag med längderna 297, 301 och 312 meter. Men på hål sju fick han inte riktigt tag i bollen. Den fick för mycket spinn och slicade rejält ut till höger.

Detta var dock inte Bryson DeChambeaus fel. För sekunder efter slaget skulle han luta sig på drivern för att plocka sin peg när skaftet gick av…
– Bollen reagerade inte som den borde ha gjort. Mitt slag kändes som en draw men det blev en högerskruv med helt galen spinn. Jag tänkte direkt att något var konstigt, sa DeChambeau efter ronden.
– Sedan lutade jag mig för att plocka upp peggen och då sa skaftet hejdå.

Trots missödet lyckades Bryson DeChambeau gå runt på 68 slag och är därmed delad 20, tre slag bakom ledarduon bestående av Jason Day och Brendon Todd. Mycket tack vare att han tilläts byta skaft mitt under ronden och därmed åter ha sitt giftigaste vapen i bagen: de långa drivesen.
På hål nio slog han, med ett nytt skaft, 299 meter i de längdkvävande San Francisco-förhållandena.
– Att kliva upp på tee med ett nytt skaft och slå den så där … det är imponerande, sa DeChambeau om sin egen prestation.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-07
TournyttBryson DeChambeauPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top