Henrik Stenson under en av inspelsronderna inför sitt 14:e PGA Championship // Foto: Getty Images

PGA Tour

Stenson: “Ska bli kul att spela Harding Park igen”

Har fem topp-tio i tävlingens historia.

Text: Martin Strömberg • 2020-08-06

Det är dags för årets första major och det är dags för vår högsta rankade svensk att återvända till TPC Harding Park. En bana som han spelat två stora tävlingar på tidigare, WGC-American Express Championship 2005 och WGC-Cadillac Match Play 2015.

– Det är en klassisk bana och det ska bli kul att spela där igen, säger Stenson till Svensk Golf.

Sin bästa placering på banan utanför San Francisco tog han 2005 då han slutade delad trea, två slag bakom segrande Tiger Woods, som den gången besegrade John Daly i särspel.

I matchspelet 2015 föll han först mot Bill Haas 3/1 för att besegra Brendon Todd i andra matchen med 3/2. Tredje matchen mot John Senden var lika efter 18 hål och australiern drog till slut det längsta strået och vann på 19:e hålet.

Nu kommer Stenson från en stabil insats i sin första tävling efter coronauppehållet då han gjorde 62 par och slutade delad 35:a i WGC-FedEx St.Jude Invitational.

Stenson träffade 73% av alla fairways och 68% av greenerna på TPC Southwind men fick inte riktigt utdelning i form av birdies.

Och trots att Stenson möjligen smyger lite under radarn den här majorn så är det bara två spelare i världen som spelat bättre på de majors som avgjorts sedan 2016.

Stenson har en förmåga att ta fram det bästa spelet när det gäller och han har dessutom historiskt sett trivts bra just på PGA Championship.

Han har två tredjeplatser (2013, 2014), en fjärdeplats (2008), en sjätteplats (2009) och en sjundeplats (2016) i karriären.

Under torsdagen gör han sin 14:e start i PGA Championship och han går ut klockan 17.00 svensk tid tillsammans med Collin Morikawa och Zach Johnson.

Här hittar ni starttider första ronden.


Text: Martin Strömberg • 2020-08-06
TournyttHenrik StensonJohn DalyPGA ChampionshipPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top