Alex Norén visste inte om han skulle få en plats i veckans major. Men till slut stod det klart att han blir tredje svenska deltagaren i majorn. Foto: Getty images

PGA Championship

Norén nu med i veckans major

Efter att en spelare dragit sig ur veckans major fick Alex Norén den åtråvärda starttiden.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-06 Uppdaterad 2020-08-06

Alex Norén såg länge ut att missa årets första majortävling. Svensken hade inte riktigt lyckats kvala sig in till de ordinarie platserna och fick istället se sitt namn på listan över reserver till tävlingen.

Efter att bland annat John Daly och Ryan Moore dragit sig ur tävlingen stod det klart att Alex Norén var först i kön på reservspelare.

LÄS MER: Daly skippar majorn: ”Inte värt risken”

Allt som behövdes var bara att någon spelare skulle dra sig ur. Sent på onsdagen stod det klart att Vaughn Taylor inte kunde delta.
Amerikanen kunde inte spela förra veckans tävling på grund av en revbensskada och tydligen är smärtan för stor för att kunna delta i majortävlingen på TPC Harding Park denna vecka.

Alex Norén är därmed den tredje svensken att kvala in till årets PGA Championship. Han kommer att ta Taylors plats under de första två dagarna och spelar därmed tillsammans med Bernd Wiesberger och Danny Lee.

Här är hans starttider (svensk tid):

Torsdag: 17.28
Fredag: 22.53

Alex Norén har under de senaste veckorna haft en uppåtgående formkurva. Förra veckan blev det en delad niondeplats i Baracuda Championship. Veckan dessförinnan slogs han om segern i 3M Open – men slutade delad trea.

De andra två svenska deltagarna i majorn är Henrik Stenson och Marcus Kinhult. Om ytterligare två spelare skulle dra sig ur på grund av skada eller sjukdom kommer Henrik Norlander att få en startplats i majorn.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-06
TournyttAlexander NorenPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top