Tiger Woods ska se till att klä på sig ordentligt i veckan, för en ökad vinstchans. Foto: Getty images

PGA Championship

Woods säker på vinstchans: ”Självklart”

Förhållandena i veckans PGA Championship är långt ifrån optimala för en stelopererad Tiger Woods. Trots det är han säker på att han kan vinna veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-05

Med en tävlingsstart de senaste sex månaderna är det inte helt enkelt att sia i Tiger Woods potentiella vinstchanser i veckans majortävling.
När den 102:a upplagan av PGA Championship inleds på torsdag har den 15-faldige majorvinnaren förstås chansen att ta sig ett steg närmare Jack Nicklaus 18 majorsegrar. Men mycket talar emot legendaren.

Ryggproblemen har fortsatt för Tiger Woods och det har gjort att han sedan PGA Tour-återstarten endast spelat en gång – där det blev en delad 40:e-plats.

Trots det är Tiger Woods fortfarande säker på att han kan vinna.
– Självklart, svarade han på frågan under sin presskonferens på TPC Harding Park.
– Jag mår bra. Jag har förstås inte spelat så mycket tävlingsgolf men jag har spelat mycket hemma. Så jag har repeterat tillräckligt och försöker nu hitta tillbaka in i den här säsongen.

Tiger Woods har alltså spelat en tävling för tre veckor sedan. Innan dess spelade han på Riviera Country Club i februari. På grund av coronapandemin har dock de största tävlingarna, som inte blivit inställda, flyttats till hösten 2020. Kanske är det därför Tiger Woods valt att hålla sig hemma under de tidiga sommarmånaderna.
– Det här är vad jag förberett mig för. Det är många stortävlingar framöver som jag ser fram emot, sa amerikanen under sin presskonferens.

När Tiger Woods berättar att han tränat på hemmaplan innebär det att han spelat i Florida-värmen på sydöstkusten av USA. Veckans tävling spelas snarare nordväst om Amerikas mittpunkt och temperaturen här är betydligt svalare. På grund av detta kan Woods uppleva ryggproblem, vilket kanske är hans största hinder att ta sig över – om han ska kunna vinna veckans tävling.
– När det är så här kallt handlar det om att jag måste hålla mig varm och klä på mig ordentligt. Jag kommer inte ha samma räckvidd i svingen som jag skulle kunna ha hemma i Florida när det alltid är 35 grader varmt.
– Jag har pratat med några andra här och många skrattar åt sina siffror de får ut i TrackMan. Det är inte många som har varken bollhastigheten eller svinghastigheten de är vana vid. Den här veckan kommer att spelas längre än vi vant oss vid.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-05
TournyttHarding ParkPGA ChampionshipTiger WoodsTournytt
Scroll to Top