Jordan Spieth vill bli sjätte spelaren i historien att vinna alla fyra majors under sin karriär. Foto: Getty images

PGA Championship

Spieth jagar sin ‘career grand slam’ – ”Mitt största mål”

Sedan sin majorseger 2017 har Jordan Spieth inte kunnat fylla på sitt vitrinskåp med pokaler. Formen har inte varit tillräckligt bra men trots det tror han sig ha en chans att vinna veckans PGA Championship.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-05

Jack Nicklaus, Tiger Woods, Ben Hogan, Gary Player och Gene Sarazen är de enda fem golfare som lyckats med en career grand slam.
Om Jordan Spieth vinner veckans major blir han den sjätte spelaren att lyckas med bedriften.

27-åringen har vunnit tre majors i karriären. Den senaste segern kom i The Open på Royal Birkdale 2017. Tyvärr för Spieth är det också hans senaste seger.
Jordan Spieth har nämligen sedan dess haft enorma problem med sitt spel. Om det inte har varit puttningen som strulat har istället det långa spelet ställt till det.

Sedan sin tredjeplats i The Masters 2018 har Jordan Spieth endast slutat topp-10 i en tävling vid åtta tillfällen, vilket förstås är en låg siffra sett till att han vid 26 års ålder vunnit elva segrar på PGA Tour.

Problemen har varit stora men trots det är Spieth fortsatt hoppfull inför framtiden.
– Ibland känns det som att sporten testar mig för att se om jag klarar av det. Jag är nöjd med framstegen jag gör och det känns ofta som jag är nära en kanontävling men så träffar jag ett träd och studsar out-of-bounds, sa Spieth under en presskonferens inför veckans tävling.
– Det känns som att jag får smällar lite här och var just nu samtidigt som jag tar kliv i rätt riktning. Man kan antingen bli förbannad och klaga på spelet, vilket jag gjort utan att det varit hjälpsamt. Eller så ser man på problemen som att det är en del av spelet och att man kommer ta sig förbi hindren snabbare om man tar tag i dem.

Nej, formen är inte den bästa för Jordan Spieth. Men trots det tror han att veckans utmaning på TPC Harding Park inte är för svår för honom. Jakten på att bli den sjätte spelaren i historien att vinna alla fyra majortävlingar är hans största mål.
– Jag har velat lyckas med det sedan segern i The Open. Det är nog mitt största mål inom golfen just nu.
– Jag jobbar på rätt sätt och trots att jag inte haft mitt bästa spel nära till hands har jag kunnat vinna tävlingar och majors på söndagar. Stora tävlingar handlar inte bara om form. De handlar också om erfarenhet och egenskapen att kunna kämpa på och gnugga vidare. Kanske är det därför jag har bättre självförtroende inför en major än jag har inför andra tävlingar.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-05
TournyttJordan SpiethPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top