Brooks Koepka har vunnit två raka PGA Championships. Kan han ta sin tredje seger i veckan? Oavsett kommer han göra allt i sin makt för att lyckas. Foto: Getty images

PGA Championship

Koepka jagar tredje raka: ”Här för att vinna”

Efter förra veckans formbesked tror Brooks Koepka att han hittat vad han behöver för att vinna PGA Championship för tredje året i rad.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-05 Uppdaterad 2020-08-05

Brooks Koepka är på jakt efter sin tredje raka PGA Championship-titel. Fyrfaldige majorvinnaren har blivit lite av en specialist på just de största tävlingarna då han faktiskt har fler segrar i majors än han har i vanliga tävlingar.

Men under året har spelet inte riktigt fungerat för honom. Året inleddes med en knepig knäoperation som gjorde att han inte hittade tillbaka till sitt fina spel han visade under stora delar av 2019. Därefter kom coronapandemin och ställde till det, då det gav ett ovälkommet uppehåll för Koepka och hans kollegor.
När spelet till slut startade upp i början av sommaren 2020 var Brooks Koepka med och spelade – men svingen var inte helt rätt på det. Därför har han sedan dess inte haft speciellt bra resultat.

Fram till förra veckan.

Lagom till årets första major lyckades nämligen Brooks Koepka hitta något och slutade delad tvåa i WGC – FedEx St Jude Invitational i Memphis. Den nyfunna, fina, formen gör att Koepka åter kan ha träffat helt rätt lagom till PGA Championship. Kanske kan det räcka för att gå hela vägen – och ta sin tredje raka PGA Championship-titel.
– Det var härligt att vara med i täten förra veckan. Jag slog bollen bra och efter att ha tränat hårt var det tydligt att saker börjar klicka, sa Koepka inför veckans titelförsvar.
– Jag har. Hela sommaren känt att jag blivit bättre, även om det gått lite långsammare än jag velat. Jag har så stora förväntningar på mig själv, kanske för mycket ibland. Men samtidigt visste jag att den här veckan skulle komma så det var bara att jobba vidare.

Och här är vi nu. Lagom till årets första major, den första herrmajorn sedan juli 2019. Kanske kan Koepka vinna tävlingen. Han själv är säker på att det är möjligt.
– Jag har ett bra självförtroende men sätter inte för stora förväntningar på mig själv. Jag försöker bara gå ut och spela den golf jag vet att jag kan spela. Och om jag gör det kommer jag vinna den här tävlingen.
– Jag är inte här för att ha roligt. Jag är här för att vinna, sa Koepka.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-05
TournyttBrooks KoepkaHarding ParkPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top