Justin Rose är lite mer redo för veckans major efter att ha gjort något vi amatörer ofta sysslar med. Foto: Getty images

En av oss!

Justin Rose förberedelser liknar den vi amatörer gör

Varje gång ett proffs gör något vi amatörer också sysslar med är det värt att uppmärksamma. När det dessutom handlar om majorförberedelser känns det än mer intressant...

Text: Jesper Johansson • 2020-08-04

Visst, Justin Rose är en av världens bästa golfare. Han är en majorvinnare och har vunnit FedEx Cup. På många sätt är han och vi glada amatörer inte alls samma. Men det finns likheter, tydligen. Justin Rose valde nämligen att förbereda sig inför veckans PGA Championship som vi mer dödliga gör.
Han tog till YouTube för att kolla på drönarbilder visandes veckans PGA Championship-bana – TPC Harding Park.

I en intervju med Golf.com berättar engelsmannen att hans förberedelser inför veckans majortävling i San Francisco tog honom ut på nätet.
– Jag spelade WGC-tävlingen här för fem år sedan och jag kan vagt minnas golfbanan. Men jag har faktiskt surfat runt på nätet nu nyligen för att se hur hålen spelas och se en banguide, för att uppfriska minnet lite, säger Rose och fortsätter:
– Det är det första jag gör. Ju mer tid du tillbringar på förberedelser – desto bättre spelar du.

På YouTube finns flera filmer som visar hur Harding Park ska spelas, precis som många andra banor. Antagligen tittar Justin Rose på andra saker i filmerna än vi amatörer gör (högersidan granskas noga), då han är en av världens bästa spelare men det här är inte alla förberedelser han gör innan han tagit sig till anläggningen för att tävla. Ett samtal till klubbens pro brukar också göras.
– Jag brukar ringa klubbens tränare för att få lite lokal kännedom. Då och då får man lite kunskap som är svår att få tag på om man inte pratar med någon som spelar banan vecka ut och vecka in.

Just ett samtal med en klubbtränare hjälpte Justin Rose på Merion 2013, då han vann US Open. Om det finns hemligheter att hitta på Harding Park kommer han kanske kunna göra ett lika fint resultat den här veckan.
– Vi hade en lokal caddie på Merion som berättade för mig om banans flyt ur ett cinematiskt perspektiv. De första sex hålen var dramatiska, de sex hålen i mitten var komiska och de sista sex hålen tragiska.
– Det hjälpte mig att förstå att det inte var hela världen om man var några slag över par de första sex hålen, då de är bland de svårare på banan. Man lär sig mycket av att prata med de som har klubben som arbetsplats eller spelar där till vardags.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-04
TournyttJustin RosePGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top