Jim Furyk vann i debuten på seniortouren. Foto: Getty images

PGA Tour Champions

Furyks facit: En start – en seger

Jim Furyk har nyligen fyllt 50 år, vilket innebär att han får spela på seniotouren. Efter en start har han lika många segrar.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-03

För tre månader sedan fyllde Jim Furyk 50 år. Det innebar att han hade rätten att spela på PGA Tour Champions, där åldersgränsen är just ett halvt sekel. Trots det har debuten på touren fått vänta, då coronapandemin gjort att inga tävlingar spelats.
Men i helgen var det äntligen dags för golfens mer seniora stjärnor att åter spela tävlingsgolf och Jim Furyk fick äntligen göra sin debut. Han tog vara på chansen och har nu statistikraden ”en start, en seger” på touren.

Under söndagen sköt Furyk en 68 vilket innebar att han totalt gick 14 under par och vann med två slag före Brett Quigley och Retief Goosen på Warwick Hills C.C i Michigan.

Att vinna i sin debut är förstås imponerande. Men att Jim Furyk skulle bli den 19:e debutanten i historien att vinna sin första tävling på PGA Tour Champions var kanske inte helt oväntat. Han är nämligen rankad 92:a i världen och kan fortfarande mäta sig på PGA Tour om alla bitar faller på plats. Den spelare på seniortouren med en ranking närmast Furyk är Ernie Els, som är på plats 477.

I tävlingen deltog två svenskar. Jesper Parnevik slutade på en delad 62:a-plats, ett över par.
Robert Karlsson slutade delad 34:a efter att ha tappat 21 platser under den sista ronden. Totalt gick han –5.

Här är toppen av ledartavlan från seniortouren


Text: Jesper Johansson • 2020-08-03
TournyttJesper ParnevikJim FurykPGA Champions TourRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top