Henrik Stensons första rond efetr coronauppehållet slutade på 69 slag // Foto: Getty Images

PGA Tour

Stark avslutning tog Stenson under par

Mäktig eagle lyfte Stenson på TPC Southwind.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-31

Efter 13 spelade hål av första ronden låg Henrik Stenson två över par och hade haft en förhållandevis grå och händelsfattig inledning av FedEx St. Jude Invitational.

Men en birdie på hål 14 och en fin eagle på hål 16 efter att ha slagit upp sig till en och en halv meter från 225 meter, tog Stenson från två över par till en rond på 69 slag (-1).

Det innebär en delad 27:e plats i det 78 man stora fältet.

FedEx St. Jude Invitational leds av amerikanen Brooks Koepka som gjorde nio birdies på sin väg mot 62 slag. Koepka har haft en tyngre period men efter den missade kvalgränsen fick han ett par dagars träning med sina svingcoacher Pete Cowan och Butch Harmon vilket verkar ha gett resultat.

– Det var välbehövligt och vi hade inte träffats sedan mars. Det är skillnad att analysera videosvingar mot att träffas på riktigt och kunna höra slagen och se bollflykten, sa Koepka.

För världstvåan Rory McIlroy fortsätter resultaten att svikta. McIlroy fick ingenting att hända under första ronden på TPC Southwind och slutade på 73 slag (+3). Då avslutade han ändå med birdies på två av sina tre sista hål.

Nya världsettan Jon Rahm noterade 70 slag (par).

Den andra svensken i veckans WGC-tävling, Sebastian Söderberg, var på väg mot en rond runt par men tvingades till ett par bogeys på slutet för 72 slag (+2) totalt och en delad 58:e plats.

Det är ingen kvalgräns den här veckan utan alla spelar fyra ronder.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-31
TournyttBrooks KoepkaHenrik StensonJon RahmPGA TourRory McIlroySebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top