Lee WEstwood tänker inte åka till USA för de kommande stortävlingarna på grund av corona // Foto: Getty Images

Europatouren

Westwood: “Känns inte som att USA tar coronaviruset lika allvarligt”

Den engelska veteranen hoppar över årets första major.

Text: • 2020-07-26

Efter sin avslutande 79-rond som värd i British Masters berättade Lee Westwood att han inte tänker åka över till USA för de kommande två stortävlingarna, WGC-FedEx St Jude Invitational och majorn PGA Championship.

Orsaken är coronapandemin.

– Jag känner mig inte bekväm med att sätta mig i ett plan 12 timmar. Det har inte känts riktigt avslappnat den här veckan och om jag flyger till Memphis nästa vecka så kommer det heller inte att kännas bra. Jag är också oroad för att det känns som att USA inte tar coronaviruset lika allvarligt som resten av världen. Det är fortfarande mängder av utbrott där.

Westwood berättade också att han var mycket nöjd med hur Europatouren hade skött säkerheten och att han inte känts sig orolig för smittan under veckans tävling, utan att det mer handlade om hur stämningen var annorlunda mot vad han är van vid.

– Nuförtiden när jag åker och tävlar handlar det mest om att träffa kompisar och få ett socialt utbyte men det fungerar ju inte så just nu. Det är inte det liv jag är van vid och jag ska fundera ordentligt på hur jag ska spela framöver. Just nu är motivationsnivån lite låg, berättade Westwood.

Inga rapporter om positiva tester har hittills kommit under Europatourens första veckor.


Text: • 2020-07-26
TournyttEuropean TourLee WestwoodTournytt
Scroll to Top