Brooks Koepka och Bryson DeChambeau har inte alltid varit så här glada i varandras sällskap // Foto: Getty Images

PGA Tour

Koepka bryr sig inte om DeChambeaus längd: “Jag behöver inte bevisa mig”

Fyrfaldiga majorsegraren berättar om sin form inför 3M Open.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-23

Brooks Koepka har inte spelat sin bästa golf under 2020.

Samtidigt har Bryson DeChambeau presterat fin golf samt samlat rubriker genom sin viktuppgång och sin ökade längd från tee.

Beefen mellan Koepka och DeChambeau började tidigt 2019 då Koepka offentligt kritiserade vissa spelare för att ta för lång tid på sig på banan, och han nämnde specifikt DeChambeau.

Sedan dess har DeChambeau märkligt nog offentligt kommenterat Koepkas kropp i negativa ordalag när denne var med i ESPN Body Issue, men duon såg sedan ut att ha försonats under Northern Trust förra året då de talade ut på övningsgreenen och verkade komma överens bra.

Men den senaste tiden har Koepka vid ett tillfälle subtilt insinuerat att DeChambeau möjligen använt anabola steroider för att ha gått upp så mycket i vikt på så kort tid och inför veckans 3M Open fick han frågan om han behöver lyfta sig och känner press över att DeChambeau plötsligt slår längst enligt statistiken på PGA-tour i år.

En fråga som Koepka visserligen artigt svarade på men samtidigt tydligt visade att han stördes av.

– Jag behöver inte bevisa något för någon, jag är nöjd, sa Koepka kortfattat.

Han var samtidigt kritisk mot sitt eget spel så här långt under säsongen och menade att lägstanivån är för dålig och att han missat på fel ställen alldeles för ofta.

– Jag behöver lyfta spelet och ta mig tillbaks till den nivån som jag vet att jag kan spela på.

Och meritmässigt råder det ingen tvekan om vem som har övertaget. Koepka har fyra majors i bagaget medan DeChambeau hittills inte ens noterat en topp-tio i majorsammanhang.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-23
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top