Marcus Kinhult med segerbucklan efter sin första seger på Hillside ifjol // Foto: Getty Images

Europatouren

TV-tider när Viaplay sänder Kinhults titelförsvar

Kinhult: "Hoppas att kunna tävla igång mig"

Text: Martin Strömberg • 2020-07-21

Det är dags för Europatouren att dra igång sin UK Swing med sex tävlingar i rad på de brittiska öarna.

Det är också dags för Marcus Kinhult att försvara sin första seger på Europatouren som han tog på Hillside GC utanför Southport.

Men titelförsvaret blir inte på Hillside utan på Close House GC utanför Newcastle, och samtidigt som Kinhult är glad över att komma igång igen är det en lite annorlunda känsla i år.

– Det är en speciell känsla att försvara en titel. Men också en speciell känsla att spela tävling igen efter långt uppehåll och med en massa restriktioner på grund av covid-19. Så mycket som är annorlunda så själva försvarandet tar inte så mycket energi. Banan är i god kondition och har mycket backar och höjdskillnader. Det är ett bra test, berättar Marcus för Svensk Golf från England.

Marcus Kinhult laddade med att spela hem segern i KM hemma på Skaftö GK för att vässa formen // Foto: Getty Images (Arkiv)

Marcus har laddat med att vinna KM hemma på Skaftö GK och när han ska berätta om formen är han lite osäker.

– Spelet var lite blandat på KM och har så varit den senaste tiden. Hoppas att det är på väg åt rätt håll och förhoppningsvis kommer man kunna “tävla igång sig” kommande veckor.

Efter British Masters den här veckan blir han troligen kvar på de brittiska öarna. Men han är inte helt säker på hur han ska tävla framöver.

– Har inte bestämt exakt men jag kommer att spela majoriteten av tävlingarna i UK Swing.

Marcus Kinhult går ut klockan 9.10 första ronden på onsdagen tillsammans med tävlingens värd Lee Westwood och Eddie Pepperell.

Utöver Marcus Kinhult startar också Alexander Björk, Jens Fahrbring, Rikard Karlberg, Niklas Lemke och Joel Sjöholm i British Masters.

Här hittar ni samtliga starttider.

Här är TV-tiderna för British Masters som sänds i Viaplay.

Onsdag: Rond ett: 13.00 – 15.30 samt 16.00 – 19.30.

Torsdag: Rond två 13.00 – 15.30 samt 16.00 – 19.30

Fredag: Rond tre 14.30 – 19.30

Lördag: Rond fyra 14.00 – 18.45


Text: Martin Strömberg • 2020-07-21
TournyttAlexander BjörkEddie PepperellEuropean TourJens FahrbringJoel SjöholmLee WestwoodMarcus KinhultNiklas LemkeRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top