Vackert men förrädiskt, det 16:e hålet på Muirfield Village kan fälla avgörandet ikväll // Foto: Getty Images

PGA Tour

Stenhårt men rättvist – spelarna älskar Muirfield Village

"Enda chansen är att ha en wedge från fairway rakt in i motvinden"

Text: Martin Strömberg • 2020-07-19 Uppdaterad 2020-07-20

Under tredje ronden av Memorial Tournament lyckades två spelare ta sig under 70 slag och bara 20 spelare gick under par.

Ledaren Jon Rahm gick fyra under par och beskrev ronden som en av de absolut bästa hittills i hans karriär.

Han var en av få spelare som lyckades göra birdie på det 16:e hålet.

– Jag räknade med att få en putt från en och en halv meter för par tillbaks i bästa fall men jag lyckades träffa hålet. Banan spelas otroligt tuff och enda chansen att komma nära många av pinnarna är att ha en wedge rakt in i motvinden från fairway, sa Rahm.

Par 3-hålet som spelas ungefär 170 meter med vatten längs hela vänstersidan spelades som banans svåraste hål under lördagen med ett snitt på 3.55 och det tredje svåraste hittills under tävlingen med ett snitt på 3.29.

– Det var nästan absurt, det är som att landa bollen på betong, säger Justin Thomas, som gjorde dubbelbogey på det 16:e hålet.

Men han hyllar samtidigt Muirfield Village och hur den presenteras den här veckan.

– Den belönar bra slag och straffar dåliga. Du måste kunna kontrollera bollen och undvika misstag. Det känns ju inte som en major eftersom det inte finns några åskådare men annars är banan perfekt och jag har inte spelat på en sån här bana där greenerna är hårda och där det rullar så mycket, det är kul, sa Thomas.

Tony Finau ledde ett tag under tredje ronden med två slag men en dubbelbogey på det 12:e hålet, banans näst svåraste under tävlingen med ett snitt på 3.32, satte stopp för en kanonrond. Han var tre under för dagen i det läget.

– Banan kan bita dig på en sekund. Jag spelade bra men var mellan klubbor på hål 12 och valde att slå den längre. Det var inget dåligt slag men det kostade mig en dubbel, jag hade tagit en bogey och varit glad men det är golf.

Svenske Henrik Norlander är fem under par och på ensam femteplats, sju slag bakom ledande Rahm.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-19
TournyttJon RahmJustin ThomasMuirfield VillagePGA TourTony FinauTournytt
Scroll to Top